13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPentru numele tatalui si... 16-imi!

Pentru numele tatalui si… 16-imi!


Sahtior Donetk si Rapid se intalnesc azi intr-un meci care ar putea fi decisiv in balanta calificarii in faza urmatoare a Cupei UEFA la fotbal, dar probabil ca nimeni nu face calcule cu ochii pe clasament, ci se gandeste in primul rand la ineditul duel dintre Mircea Lucescu si Razvan Lucescu, tata si fiu, o disputa cum se pare ca nu a mai fost la nivel oficial. Pentru ambele echipe, un rezultat de egalitate ar fi excelent, gazdele avand deja sase puncte dupa doua meciuri, in timp ce oaspetii au avut si ei un start perfect cu o victorie acasa in fata celor de la Rennes.

Fara regrete in fata lui “nea Mircea”

Marius Maldarasanu, unul dintre putinii jucatori rapidisti care au fost pregatiti atat de Mircea, cat si de Razvan Lucescu, a spus ieri ca nu ar avea regrete daca l-ar invinge pe fostul sau antrenor in meciul de la Donetk, programat azi de la ora 19.30, in cadrul etapei a III-a a grupei G. “Este prima data in cariera cand il am adversar pe nea Mircea. Cred ca dansul cunoaste foarte bine aceasta echipa, mai ales ca la Rapid este antrenor Razvan. Nu stiu daca este un meci special pentru mine. Este unul special pentru Rapid pentru ca un rezultat bun ne-ar mari sansele de calificare. Nu mi-ar parea rau daca l-as invinge pe nea Mircea. M-as bucura”, a spus Madarasanu. Jucatorul rapidist nu a dorit sa comenteze faptul ca fotbalistii echipei Sahtior au prime de victorie pentru meciul cu Rapid de 20.000 de dolari.
Atacantul Daniel Niculae considera ca o victorie la Donetk ar fi suficienta pentru ca Rapid sa se califice in primavara europeana. “Cu sase puncte, eu spun ca se poate merge mai departe. Iar cu sapte, sigur. Este un meci foarte important pentru calificarea in primavara europeana. Noi mergem sa castigam acolo, dar ar fi bun si un rezultat de egalitate. Probabil ca nea Mircea se va supara din punctul de vedere al antrenorului daca vom castiga noi. Dar din punctul de vedere al parintelui, poate va fi altfel”, a explicat atacantul.

Nu e decisiv la Donetk

Razvan Lucescu spune ca Sahtior este adversara cea mai puternica si mai in forma din grupa. “Dar ca si in celelalte meciuri din Cupa UEFA, trebuie sa ne sacrificam si sa obtinem ceva. Am incredere in jucatori, au fost motivati si mobilizati cand au avut un adversar puternic”. Antrenorul a adaugat ca Rapidul nu sustine un meci decisiv la Donetk, dar un rezultat bun le va permite jucatorilor sai sa abordeze de pe alta pozitie ultimele doua jocuri din grupa.
“Dorim un rezultat pozitiv. Sahtior este o echipa buna, are punctaj maxim in clasament, dar are si slabiciuni si vom incerca sa profitam de ele. Este un meci de 3 puncte, nu este cel mai important din cariera mea, dar nici cel mai putin important. Dorim sa continuam in Cupa UEFA”.
Partida de la Donetk incepe la ora 19,30 si este transmisa in direct de TVR1. Jocul va fi condus de o brigada din Tara Galilor, cu Ceri Richards la centru.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă