13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPe rapidisti "esecul i-a speriat foarte mult"

Pe rapidisti "esecul i-a speriat foarte mult”

Asa cum am scris si in ziarul nostru de ieri, "toata floarea cea vestita” a fotbalului romanesc s-a aflat la inaugurarea Centrului National si Academiei de Fotbal Mogosoaia, eveniment cu care am descoperit mai toate temele care pasioneaza in acest moment lumea fotbalului romanesc.
In primul rand, de departe, ar fi lupta – inca nedeclansata! Ð pentru presedintia federatiei, toti ochii indreptandu-se in acest moment spre Mircea Sandu, Gica Popescu si Ionut Lupescu. Apoi, investitiile care s-au facut la Mogosoaia si ceea ce e de asteptat sa se mai faca. Si, in al treilea rand, comentariile privind sansele formatiilor romanesti de a juca in grupele Cupei UEFA, mai ales dupa ultimul Dinamo-Rapid (5-2) care a aprins atat spiritele!

Nimic nu e decis inca

Fostul international Gica Popescu crede ca infrangerea suferita de Rapid in meciul cu Dinamo ar putea fi de bun augur pentru giulesteni in perspectiva meciului cu Feyenoord Rotterdam din Cupa UEFA. “Esecul i-a speriat foarte mult. Rapid are situatia cea mai grea, chiar daca nici celelalte echipe nu sunt calificate inca. La Liverpool va fi o presiune pe care Dinamo va trebui s-o depaseasca, mai ales in primele minute”, a subliniat Popescu, surprins de diferenta de valoare dintre cele doua. “Scorul este putin exagerat, Rapid a avut 30 de minute foarte bune. Atacantii au facut diferenta. Pe cand Dinamo a concretizat toate ocaziile, Rapid a ratat. Fundasii rapidisti au incercat, saracii, sa-si faca treaba, dar n-au putut. Este un rezultat slab pentru pretentiile Rapidului, dar se mai intampla”, a spus Gica Popescu.
Selectionerul Victor Piturca a atras atentia ca Dinamo trebuie sa fie concentrata la meciul cu Everton. “Adversarul Rapidului este cel mai valoros. Misiunea Stelei si a lui Dinamo este mult mai usoara. Steaua nu cred ca va avea probleme, dar Dinamo trebuie sa fie atenta, Everton este periculoasa, ca orice echipa din Premier League”, a spus Piturca, selectionerul considerand ca rezultatul derbyului Dinamo-Rapid este dur pentru echipa oaspete. “Naivitatea defensivei rapidiste si-a spus cuvantul, iar Dinamo a reusit din nou sa inscrie de cinci ori”, a spus Piturca.
Fostul selectioner Gheorghe Hagi a mentionat ca Steaua si Dinamo au confirmat ca au mentalitate de castigator si de aceea sunt in fruntea clasamentului. “Este prea devreme sa spunem cine va lua titlul. Sunt increzator si in sansa Rapidului de calificare in grupele Cupei UEFA, depinde si de ziua pe care o prinde. In campionat asemenea infrangeri se mai intampla, insa trebuie sa uite cat mai repede meciul cu Dinamo, alta solutie n-are. Dinamo a jucat foarte bine, a facut o prima repriza de exceptie si a castigat fara dubii. Este in forma si are un superatac”, a spus Hagi.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă