9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPariu de 100 de lire sterline pe victoria "cainilor"

Pariu de 100 de lire sterline pe victoria “cainilor”

Dinamo nu ar trebui sa isi faca nici un fel de griji inaintea partidei din aceasta seara, de la Liverpool, dupa acel 5-1 inregistrat pe teren propriu in mansa-tur a partidei cu Everton din primul tur al Cupei UEFA. Numai ca, din pacate, ultimii ani ne-au facut sa “suflam” si-n iaurt pentru ca de prea multe ori ne-am vazut invinsi atunci cand ne vedeam deja invingatori sau am suferit atunci cand nimeni nu se mai astepta. Pentru a putea obtine o calificare de senzatie in fata formatiei care a terminat pe locul 4 sezonul precedent din Anglia, Dinamo trebuie sa creada in sansa sa, sa atace si sa nu joace pentru a conserva un 0-0 sau a apara o infrangere la limita.

Andone viseaza la semifinale

Antrenorul formatiei Dinamo, Ioan Andone, a declarat ieri inainte de plecarea spre Liverpool ca, pentru a scoate capul in lume, echipele romanesti trebuie sa joace cel putin o semifinala de cupa europeana. “Am scoate putin capul in lume daca ne-am califica toate trei pentru ca mai avem mult de munca. Ar trebui sa jucam o semifinala de cupa europeana ca sa putem spune ca am scos capul in Europa, sa jucam in Liga Campionilor. E mult de munca, dar e un pas inainte spre ceea ce ne dorim”, a spus Andone.
Oficialul dinamovist a afirmat ca nu se asteapta la un meci usor in compania formatiei engleze. “Trebuie sa fim convinsi ca nu va fi un meci usor. E foarte greu sa primesti patru goluri. Bine, in fotbal e usor sa marchezi patru goluri sau sa iei patru goluri”, a mentionat Andone, care s-a aratat increzator in puterea de concentrare a jucatorilor sai in perspectiva meciului cu Everton. “Am incredere ca baietii realizeaza ca sunt in fata unui pas mare pe plan personal. E un pas mare sa ne calificam pentru prima data, dupa atatia ani, in grupele Cupei UEFA”.

Invitat cu “lipici” la calificare

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca are emotii inaintea acestei partide. “Dinamo nu mai poate pierde calificarea, dar eu tot am emotii. Este greu ca Dinamo sa ia patru goluri, dar nu imposibil”, a spus Dragomir. Oficialul Ligii este convins ca Dinamo nu va pierde partida de joi seara, precizand in acest sens ca va paria 100 de lire sterline la o casa de pariuri. “Dinamo va bate cu 1-0 sau mai bine spus nu va pierde acest joc. Dinamo trebuie sa-si faca jocul exact ca si cum ar juca in deplasare in campionatul nostru. Ma duc sa pun si bani pe un meci egal. Am bani putini la mine, dar asa o suta-doua”, a afirmat Dumitru Dragomir.
Delegatia oficiala a FC Dinamo a plecat spre Liverpool cu o cursa charter de 44 de locuri, alaturi de fotbalisti facand deplasarea secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Adalbert Kassai, si fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, in timp ce directorul executiv Cristian Borcea, actionarul Vasile Turcu si directorul de marketing, Mircea Copaci, au facut deplasarea cu o cursa de linie. Din lotul de jucatori lipsesc Guso si Claudiu Niculescu, ambii accidentati.

Everton inca spera

James McFadden, atacantul lui Everton, mai crede in calificare si spune ca pentru a elimina Dinamo din Cupa UEFA, jucatorii englezi trebuie sa evolueze asa cum au facut-o in prima repriza a meciului de la Bucuresti. “In fotbal se pot intampla lucruri ciudate. Va fi greu. Nimeni nu se asteapta sa ne calificam dupa rezultatul de la Bucuresti, dar credem ca avem o sansa si vrem s-o valorificam. La Bucuresti am jucat bine in prima repriza (n.r. Ð scor la pauza 1-1), insa nu stiu ce s-a intamplat dupa pauza. Trebuie sa jucam 90 de minute ca in prima repriza a mansei intai”, a spus McFadden.
Jucatorul englez spera ca suporterii echipei Everton vor crea o atmosfera frumoasa. “Sper ca atmosfera fantastica sa ne dea un impuls, desi stim ce avem de facut si nu este nevoie sa fim mai impulsionati decat suntem acum. Suntem mobilizati la maximum pentru acest meci”, a comentat atacantul englez.
Everton-Dinamo va incepe la ora 22 si va fi transmisa in direct de TVR 1. Partida va fi condusa de o brigada de arbitri din Franta, cu Laurent Duhamel la centru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă