Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parisul pare favorit pentru JO 2012

Comisia de evaluare a Comitetului International Olimpic, care a vizitat timp de mai multe saptamani orasele care vizeaza organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, si-a prezentat raportul, iar acest document, de peste 100 de pagini, a fost publicat ...

Share

Rl online 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Comisia de evaluare a Comitetului International Olimpic, care a vizitat timp de mai multe saptamani orasele care vizeaza organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, si-a prezentat raportul, iar acest document, de peste 100 de pagini, a fost publicat pe site-ul oficial al CIO.
Din datele prezentate se poate face o idee despre sansele celor 5 postulanti - Paris, Madrid, Londra, New York si Moscova - la Congresul de alegere, programat pe 6 iulie, la Singapore. Sintetizate pe argumentele pro si argumentele contra, concluziile Comisiei de evaluare arata astfel:

Paris

Pro - Argumentele sunt logice, inovative si integrate - Bugetul a fost alcatuit profesionist, cu detalii bine conturate - Excelenta amplasare a Satului Olimpic - Excelente propuneri pentru cazare - Masuri sociale si ecologice semnificative.
Contra - Amplasarea pistei de apa pentru canotaj la 490 de kilometri de Paris, care mareste costurile cazarii.

New York

Pro - Buget pregatit profesionist, bine detaliat - Investitii cu transportul olimpic limitate - Foarte buna promovare a sporturilor olimpice prin organisme nou-create - Puternica traditie in materie de sponsorizare si mecenat.
Contra - Greva pe durata desfasurarii Jocurilor - Nu exista garantii pentru stadionul olimpic si Centrul International de Televiziune - Nivel ridicat al poluarii aerului in timpul verii - Acordul dintre orasul New York si US Olympic Committee nu tine seama de regulile CIO - Probleme cu bazele pentru ciclism, badminton si pentatlon modern - Lipsa unor garantii scrise din partea guvernului privind Jocurile Paralimpice - Propunerea ca sportivii sa participe la o parada pe Broadway inainte de Ceremonia de deschidere "va crea discutii cu CIO".

Moscova

Pro - Garantii datorita dezvoltarii accelerate, ajutor din partea statului in ceea ce se numeste "Noua Rusie" - disponibilitate deosebita.
Contra - Nivel ridicat al poluarii - Statisticile spun ca 8 zile din perioada propusa sunt ploioase - O serie de documente de garantie nu au fost scrise in engleza - Programele de marketing si advertising contin aspecte financiare care necesita clarificari - Nu exista schite detaliate ale constructiilor diverselor baze sportive - O serie de planuri ale Satului Olimpic nu sunt clare in ce priveste securitatea si caile de acces - Calitatea hotelurilor puse la dispozitie este extrem de diversa - Planurile pentru IBC si Centrul Principal de Presa (MPC) nu au fost formulate.

Londra

Pro - Refacerea ariei olimpice din estul Londrei - Bazele Londrei asigura facilitati pentru sporturi - "Foarte convenabila" propunere pentru Satul Olimpic, in Parcul Olimpic - Puternic suport din partea Reginei Elisabeta a II-a, a Guvernului Britanic, a autoritatilor locale - Buget foarte detaliat, chiar meticulos - Investitii substantiale in transportul suprateran.
Contra - Parcul Olimpic trebuie planificat cu grija, fiind un proiect foarte ambitios - Problemele cu terenurile ariei olimpice nu au fost rezolvate - Manchester United si Aston Villa nu au semnat garantii privind folosinta stadioanelor proprii - Incredibil nivel al poluarii.

Madrid

Pro - Calitatea aerului, satisfacatoare - 83 la suta din bazele pentru competitii exista deja, sunt in constructie ori au planurile gata - Foarte bun sistem metropolitan pe transport, completand confortabil traficul pentru Jocuri.
Contra - Competitiile vor fi afectate de temperaturile mari de dupa-amiaza - Buget mic pentru tehnologie si transport - Nu exista plan pentru sat rezervat competitiei de yachting, de la Palma de Mallorca, aflat la 90 de minute de zbor de la Madrid - Distanta mare de la cazarea media pana la IBC si MPC - Cladiri prea mici pentru IPC si MPC fata de recomandarile CIO.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...