12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOţelul - Benfica 0-1. Campioana fără orgoliu!

Oţelul – Benfica 0-1. Campioana fără orgoliu!

Campioana României, Oţelul Galaţi, a fost învinsă cu 1-0 pe teren propriu de Benfica Lisabona, în al doilea joc din Grupa C a Ligii Campionilor. Singurul gol al meciului a fost înscris de brazilianul Bruno Cesar, în minutul 41, la o fază în care pasa de 30 de metri a lui Gaitan a surprins apărarea gălăţeană.

Fotbaliştii lui Dorinel Munteanu nu a arătat în niciun moment capabili să-şi impună jocul în faţa unei echipe portugheze care a ţinut balonul de două ori mai mult, dând impresia că, oricum, nu se întrebuinţa la maximum. La Oţelul, modeştii Ibeh şi Laurenţi Buş au făcut ca zbaterile lui Antal să fie în van şi ca Artur să şomeze în poarta oaspeţilor.

A doua repriză a arătat aproape la fel, cu gălăţenii fugind după minge, dar parcă mulţumiţi în unele momente ale partidei că au încasaseră doar un gol de la mult mai titratul adversar. Filip l-a testat în sfârşit pe Artur (61), dar Bruno Cesar (65), Maxi Pereira (74) şi Cardozo (81) au fost cei care au bifat ocaziile mari.

Când nimeni nu se mai aştepta, în primul minut de prelungire al meciului, Sorin Frunză a prins un şut respins cu greu de portarul Benficăi, iar Perendija, aflat la recuperare, a trimis balonul revenit românilor puţin pe lângă poartă. A fost prea puţin, prea târziu, iar Oţelul rămâne cu 0 puncte după două meciuri. 

În celălalt meci al grupei, Basel a reuşit un rezultat senzaţional pe terenul lui Manchester, 3-3.    

………………….

MINUTUL 90+3 – Meciul se încheie. Gălăţenii au reuşit prea puţine în acest meci, evoulând mai slab decât în meciul de la Basel.

MINUTUL 90+1 – OCAZIE OŢELUL! Frunză şutează puternic de la 18 metri, Artur respinge greu în faţă, mingea ajunge la Perendija care trimite însă pe lângă de la limita careului. Cea mai mare ocazie de gol a Oţelului.

MINUTUL 90 – În sfârşit, Oţelul pune presiune.

MINUTUL 89 – GALBEN OŢELUL! Sergiu Costin este avertizat.

MINUTUL 88 – Oţelul nu reuşeşte nici măcar pe final de meci să atace poarta adversă.

MINUTUL 86 – GALBEN OŢELUL! Perendija este avertizat!

MINUTUL 81 – OCAZIE MARE BENFICA! Cardozo nu poate să-l învingă pe Grahovac, cu capul, din 6 metri.

MINUTUL 80 – Benfica începe să paseze la trecerea timpului.

MINUTUL 74 – OCAZIE BENFICA! Maxi Pereira şutează în diagonală de la marginea careului, dar mingea ocoleşte cadrul porţii.

MINUTUL 73 – Jocul s-a mai animat puţin odată ce Oţelul a ieşit la joc.

MINUTUL 65 – OCAZIE BENFICA! Şut spectaculos de la distanţă al lui Bruno Cesar, Gravohac se întide şi boxează în lateral.

MINUTUL 64 – SCHIMBARE OŢELUL! Iese L. Buş, intră S. Frunză.

MINUTUL 63 – SCHIMBARE BENFICA! Iese Saviola, intră Nolito.

MINUTUL 61 – OCAZIE OŢELUL! Agilul Filip prinde un şut de la 30 de metri, forţându-l pe Artur să respingă în faţă. Tribunele sunt scoase din apatie.

MINUTUL 60 – Un contraatac al Oţelului este oprit de Cardozo, care la rândul său iniţiază o contră, depăşind nu mai puţin de patru gălăţeni. Faza se opreşte doar pentru că jucătorul Benficăi pasează greşit.

MINUTUL 53 – Benfica se întoarce în atac. Portughezii nici măcar nu trebuie să se întrebuinţeze prea mult pentru a domina clar Oţelul.

MINUTUL 47 – Giurgiu îşi încearcă norocul cu un şut de la 25 de metri. Mingea trece peste, dar publicul aplaudă intenţia.

MINUTUL 46 – Începe repriza a doua. La gălăţeni a ieşit modestul Ibeh şi a intrat Viglianti.

MINUTUL 45+2 – Prima repriză se încheie. Dorinel Munteanu trebuie să găsească soluţii pentru atac în partea secundă a jocului.

MINUTUL 45+1 – Oţelul mai obţine o lovitură liberă la mare distanţă de poarta adversă. Balonul este din nou ”plouat”, dar portughezii resping fără probleme.

MINUTUL 41 – GOL BENFICA! O pasă senzaţională, de 30 de metri, a lui Gaitan îl găseşte pe Bruno Cesar în careu, cu marcaj lejer. Acesta preia elegant şi îl ”execută” pe Grahovac.

MINUTUL 40 – OCAZIE BENFICA! Saviola încearcă un şut de la 25 de metri, dar o face slab şi pe centrul porţii, iar Grahovac nu are probleme.

MINUTUL 36 – Ibeh se trezeşte cu balonul la 20 de metri de poarta portugheză, având culoar de şut. Ezită însă, pierzând şi momentul favorabil, şi mingea.

MINUTUL 33 – Gaitan alunecă şi ia cu el o mică brazdă de gazon. Semne că şi această suprafaţă cedează?

MINUTUL 31 – OCAZIE BENFICA! Bruno Cesar trage pe lângă de la 18 metri, după o respingere slabă a defensivei gălăţene.

MINUTUL 30 – Benfica a adunat deja 64% din posesie.

MINUTUL 26 – Ibeh pătrunde până la 20 de metri de poarta portugheză, dar ratează pasa pentru Antal, care învăluise.

MINUTUL 25 – Gălăţenii încep să comită mai multe faulturi.

MINUTUL 24 – Noul gazon de pe Naţional Arenă rezistă deocamdată.

MINUTUL 20 – Primul moment în care gălăţenii aduc mai mulţi jucători în careul portughezilor. O lovitură liberă de la 30 de metri este ”aruncată” la 15 metri de poartă, dar oaspeţii resping.

MINUTUL 17 – Oţelul nu are viteza necesară pentru a surprinde Benfica pe contraatac, portughezii intră repede în posesie şi atacă poarta lui Grahovac.

MINUTUL 12 – OCAZIE BENFICA! Şutul din interiorul careului al lui Witsel este respins în corner.

MINUTUL 9 – Meciul este echilibrat. Benfica construieşte cu răbdare.

MINUTUL 3 – Benfica atacă din start. Oţelul încearcă să calmeze elanul portughezilor.

MINUTUL 1 – Meciul începe. Oţelul este în căutarea primelor puncte în această competiţie.

UPDATE 21.35 Se cunosc echipele de start:

OŢELUL: Grahovac – Skubic, Sg. Costin, Perendija, Z. Ljubinkovici – Giurgiu, I. Filip – Antal, Ibeh, L. Buş – Pena

Rezerve: Brăneţ, Sîrghi, Benga, Frunză, Neagu, Viglianti, Punosevac

Antrenor: Dorinel Munteanu

Absenţi: Cojoc (accidentat), S. Ilie, G. Paraschiv (incerţi), Sălăgeanu (suspendat)

BENFICA: Artur – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Javi Garcia – Witsel, Bruno Cesar, Gaitan – Saviola, Cardozo

Rezerve: Eduardo, Jardel, Ruben Amorim, Nolito, Aimar, Matici, Rodrigo

Antrenor: Jorge Jesus

Absenţi: Enzo Perez, Oliveira Nelson (accidentaţi)

…………..

Oţelul Galaţi va da piept cu Benfica Lisabona în cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor. Chiar dacă trec printr-o perioadă dificilă, gălăţenii vor să obţină minim un punct din confruntarea de marţi, contra Benficăi, echipă care ocupă locul secund în campionatul portughez.

Campioana României este foarte concentrată înaintea partidei, iar jucătorii se gândesc să îndeplinească obiectivul pe care şi l-au propus înainte de începerea competiţiei, calificarea în Liga Europa. După disputarea primei partide din cadrul grupelor Ligii Campionilor echipa gălăţeană ocupă ultima poziţie în grupa C, cu 0 puncte, în timp ce Benfica Lisabona ocupă poziţia secundă.

“Acasă” pe Naţional Arena

Tehnicianul gălăţenilor, Dorinel Munteanu, se confruntă cu probleme de efectiv înaintea jocului cu vicecampioana Portugaliei. Gabriel Paraschiv, Cornel Râpă şi Silviu Ilie sunt accidentaţi, iar Adrian Sălăgeanu a luat cartonaş roşu la Basel şi nu va putea juca. În locul accidentatului Râpă, “Munti” îl va titulariza pe banda dreaptă pe albanezul Skubic, iar în flancul stâng al apărării mai mult ca sigur va intra Iorga.

Meciul dintre Oţelul şi Benfica se va juca pe noul stadion construit în Bucureşti. Până luni se vânduseră aproximativ 20.000 de bilete pentru această partidă.

“Sper sa avem şansă”

Dorinel Munteanu, a declarat că echipa sa va juca în faţa unei formaţii de tradiţie din Europa, dar speră ca Oţelul să fie protejată şi de noroc în meciul cu Benfica, din Liga Campionilor.

“Este un joc de Liga Campionilor, iar noi suntem pregătiţi să întâlnim o echipă de tradiţie. În fotbal trebuie să ai şi noroc. Sper să avem şi noi puţină şansă. Chiar dacă nu suntem apreciaţi pentru ce am făcut în sezonul trecut, trebuie să fim respectaţi, pentru că reprezentăm România în Liga Campionilor.”, a spus Munteanu, conform prosport.ro.

Benfica, fără înfrângere în acest sezon

Benfica vine după unrezultate de egalitate, 2-2, în campionat, în compania rivalilor de la FC Porto. Lusitanii nu au pierdut nicio partidă disputată în acest început de sezon, ba mai mult, au reuşit să marcheze în fiecare meci.

Principalul pericol pentru poarta gălăţenilor pare a fi paraguayanul Oscar Cardozo care traversează o perioadă excelentă, cu 10 goluri înscrise în ultima lună. De asemenea, Nolito a egalat un record al clubului deţinut doar de Eusebio, marcând în 5 partide consecutive.

Tehnicianul echipei Benfica Lisabona, Jorge Jesus, a declarat că Oţelul Galaţi este o adversară cu un colectiv puternic.

“Oţelul are un colectiv puternic şi câteva individualităţi, cum este Antal. Sper să nu fie într-o zi bună mâine. Benfica traversează o perioadă mai bună acum faţă de anul trecut, când n-am marcat în deplasare în Liga Campionilor, cred că vom marca aici, cu Oţelul.”, a spus Jesus, conform prosport.ro.

Echipe probabile:

Oţelul: Grahovac – Skubic, Perendija, Sg.Costin, Iorga – Filip, Giurgiu – L.Antal, Viglianti, Bus – Pena;

Benfica: Artur – Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Javi Garcia, Witsel, Nolito, Aimar – Gaitan, Cardozo

Meciul Oţelul – Benfica se joacă marţi, de la ora 21:45, în direct pe TVR 1 şi live text pe romanialibera.ro

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă