9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialO pălărie prea mare pentru Urziceni

O pălărie prea mare pentru Urziceni

Unirea Urziceni a pierdut calificarea în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor după 0-0 (la Bucureşti) şi 0-1 (la St. Petersburg) cu ruşii de la Zenit, dar Bilaşco, Arlauskis&Co nu au de ce să fie foarte supăraţi. Adversara din turul III preliminar are un buget comparabil cu cel al Ligii I şi al Ligii a II-a de la noi, dar la un loc, iar faptul că la începutul acestei săptămâni, deci când încă nu avea siguranţa calificării, a mai investit 22 de milioane de euro în transferul fundaşului portughez Bruno Alves (28 de ani), de la Porto, spune multe despre ambiţiile grupării care primeşte finanţare de la gigantul Gazprom.

În dubla manşă au fost multe momente când un privitor neavizat nu ar fi putut spune care-i „prinţul” şi care „cerşetorul”. Sau, mai bine spus, ca să nu se supere nimeni, care e echipa în care s-au investit zeci de milioane de euro şi care sunt jucătorii care sunt neplătiţi de luni bune şi asupra cărora planează spectrul desfiinţării. Pentru că, să nu ne ascundem după deget, asta e situaţia la Urziceni: jucătorii nu şi-au mai luat banii de mult timp, deşi nu a lipsit performanţa, clubul are datorii, iar patronul a direcţionat banii primiţi de la UEFA pentru precedentele ediţii ale Ligii Campionilor nu spre întărirea echipei, ci spre acoperirea datoriilor pe care el le are la bănci sau la unele persoane precum Gigi Becali.

În aceste condiţii, Unirea „a murit frumos”, nu s-a făcut de râs, iar competiţia în care va juca de acum – a „retrogradat” în ultimul tur preliminar al Ligii Europa – i se potriveşte mai bine. Cu puţin noroc, poate prinde grupele Ligii Europa, dar asta nu îl va ajuta prea mult pe Dumitru Bucşaru să-şi plătească datoriile…

Golul calificării

Singurul gol al dublei Zenit-Unirea l-a marcat Danny, în minutul 33 al jocului-retur. Internaţionalul portughez a reprezentat în 2008 cel mai scump transfer din istoria campionatului Rusiei, 30 de milioane de euro pentru a trece de la Dinamo Moscova la Zenit.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă