18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNecunoscutul Constantin Iacov promite un buget de trei milioane de euro!

Necunoscutul Constantin Iacov promite un buget de trei milioane de euro!

Surprize de proportii ieri, la prezentarea celor de la FC National pentru sezonul viitor. In primul rand, anuntul ca FC National s-a transformat din societate nonprofit in societate pe actiuni si va avea un buget de trei milioane de euro in sezonul 2005-2006! Anuntul a venit de la noul presedinte al Consiliului de Administratie al gruparii din Cotroceni, Constantin Iacov, o persoana necunoscuta in lumea fotbalului. Noua societate, numita SC Fotbal Club National 2000 SA, are 10 actionari, dintre care 7 sunt fosti membri fondatori care au doar cate un procent din actiuni. Presedintele Gino Iorgulescu este actionarul principal cu 33%, urmat de oamenii de afaceri Razvan Mihalache si Constantin Iacov, fiecare cu cate 30%. Mihalache are o firma care activeaza in domeniul articolelor de birotica, iar Iacov are afaceri in constructii, este actionar la mai multe firme din strainatate, dar se ocupa si cu investitiile la bursa si in imobiliare.
Conducerea noii societati arata astfel: presedinte al Consiliului de Administratie si director general al clubului – Constantin Iacov, membru in Consiliul de Administratie si presedinte al clubului – Gino Iorgulescu.

Fara legaturi cu fotbalul

“Pana acum, nu am avut legatura cu fotbalul si recunosc ca nu ma pricep. Sunt de mult timp un sustinator al FC National, dar, daca ma puneti, nu pot sa-i asez in teren pe jucatori. Eu ma voi ocupa strict de partea economica si pot sa spun ca acest club va avea un buget de 3 milioane de euro. Suma nu este impresionanta deloc, tinand cont si de faptul ca aici intra si taxele, si impozitele pe care le vom plati la stat pentru sezonul 2005-2006. Oricum, la sfarsitul sezonului vrem sa fim primul club din Romania care publica bugetul de venituri si cheltuieli”, a declarat Constantin Iacov.
Intrebat ce se va intampla cu datoriile pe care clubul le are catre BNR, proprietara bazei si a stadionului din Cotroceni, noul presedinte al Consiliului de Administratie, in varsta de 34 de ani, a raspuns: “Vom plati acele datorii, dar deocamdata nu am avut nici o intalnire cu reprezentantii BNR. Eu cred ca vom gasi o cale comuna pentru a rezolva aceasta problema, chiar daca, din pacate, legea nu ne permite sa reesalonam aceste datorii”.

Ultimul transfer, Prunea

Ultimul transfer al celor de la FC National este legitimarea portarului Florin Prunea, liber de contract. In varsta de 37 de ani, Prunea a semnat o intelegere pe doua sezoane. Nationalul a avut o campanie de achizitii destul de buna, legitimandu-i pe Burca (Dinamo), Bundea (U Craiova), Mircea Oprea, Bad si Soltuz (Poli Timisoara), Ciprian Mozacu (Otelul) plus alti cativa fotbalisti de perspectiva.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă