12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMulti pumni, putin fotbal

Multi pumni, putin fotbal

Reintalnirea fotbalistilor de la Steaua cu fostul lor profesor, Walter Zenga (dar mai ales valoarea adversarului – Steaua Rosie Belgrad este liderul campionatului din Serbia-Muntenegru), a fost considerata partida cea mai importanta din stagiul de pregatire a ros-albastrilor de la plecarea in Italia si in Cipru. Antrenorul Cosmin Olaroiu a incercat mai multe formule de echipa in amicalele de pana acum. In disputa cu echipa lui Zenga, tehnicianul stelist a folosit ceea ce numim echipa-standard, aceeasi care a adus campioana noastra in primavara europeana, mai putin Hamutovski, adica: Toma – Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina – Dica, Iacob. Un meci destul de slab, cu o prima repriza care nu a aratat nimic deosebit de ambele parti. Cele doua goluri – Radoi ('57) si Zigici ('83) – au mai inviorat putin jocul, dar au si incitat spiritele. Jucatorii au uitat chiar de la intrarea pe teren de imbratisarile celor doi antrenori (despre care se spune ca sunt si buni prieteni), au preferat sa se impuna prin duritati, samanta de scandal fiind evidenta de ambele parti.
Starea de nervozitate nejustificata a marcat ambele formatii. Totul a culminat cu zece minute inainte de final, cand jucatorii celor doua echipe s-au incaierat, impartind pumni si palme, intr-o imbranceala generala, din care nici un jucator nu a lipsit. “Au fost multe orgolii in acest meci, care s-a jucat cu mult peste ceea ce inseamna un amical”, explica Olaroiu. Despre batalia din final, tehnicianul stelist spune ca “se mai intampla si astfel de lucruri”, dar e bucuros ca Steaua a controlat jocul. O apreciere cel putin curioasa pentru un amical in care s-a jucat putin fotbal si jucatorii si-au platit mai mult polite. Adversarii nu au fost niste ingeri, dar o echipa cu pretentii cum este Steaua poate sa evite astfel de incidente, se poate feri de ele.
Primul care este obligat sa-si mustruluiasca elevii este antrenorul, mai ales ca, numai cu o zi inainte, Steaua a avut trei jucatori eliminati in partida cu Energya Vladivostok. Noroc ca Steaua a scapat din acest “razboi” fara jucatori accidentati sau raniti. Olaroiu are obligatia de a-si calma elevii fara sa ii acopere sau sa incurajeze actele lor de indisciplina, indiferent din partea cui vin ele.
E adevarat ce spune Mirel Radoi: “Fotbalul nu inseamna numai imbratisari si mangaieri, astfel de incidente se mai intampla si la case mai mari”. Totul este ca ele sa nu se repete.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă