9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMotivatia cehilor, avantaj sau dezavantaj?

Motivatia cehilor, avantaj sau dezavantaj?


Pana la meciul Finlanda – Cehia, de maine seara (ora 18,30) de la Helsinki, nu mai sunt multe ore, iar tensiunea partidei ne cuprinde din ce in ce mai mult.
Meciul marilor sperante pentru nationala noastra, care poate prinde – aproape miraculos, am putea spune – barajul pentru calificarea la Mondialul din 2006, nu mai are nici o miza pentru finlandezi, dar reprezinta totul pentru cehi. De altfel, motivatia suplimentara a cehilor ar putea fi cheia jocului, desi nu ne vine sa credem ca finlandezii ar putea aborda jocul de pe pozitia celui de dinainte invins. Pana la urma, insa, stam si ne intrebam daca aceasta motivatie este sau nu un avantaj. Ea i-ar putea face pe cehi sa tremure la gandul ca trebuie sa marcheze cu orice pret, in timp ce nordicii pot evolua relaxati, iar din aceasta stare de spirit poate iesi un fotbal de buna calitate!

Milan Baros are probleme

Karel Bruckner are un motiv in plus de ingrijorare dupa jocul pierdut cu Olanda (0-2), atacantul Milan Baros fiind din nou incert. El nu s-a antrenat inaintea plecarii delegatiei cehe spre Helsinki, accidentarea care il supara de cateva saptamani, la tendonul lui Ahile, recidivand. “Fotbalistul e in refacere intensiva si cred ca va juca”, a pronosticat doctorul formatiei cehe.
Pentru cehi, meciul de la Helsinki este similar cu… barajul de calificare la CM. Ideea a fost avansata de portarul Petr Cech: “Presiunea intr-un meci de baraj este aceeasi care va fi impotriva Finlandei. Multe sunt impotriva noastra. Avem accidentari si uneori ghinion. Dar nu conteaza, noi trebuie sa invingem”.

Vesti bune pentru Poborsky

Poate singurele vesti bune din tabara ceha vin pentru Karel Poborsky, liderul selectiilor nationalei lui Karel Bruckner. Aflat in cantonament, jucatorul a aflat ca slovacul Stanislav Griga va fi noul antrenor al echipei Sparta Praga. Fost jucator al echipei Sparta Praga si al nationalei Cehoslovaciei, Griga va semna un contract pana in iunie 2007, cu o optiune de prelungire pentru inca doi ani. Griga il va inlocui pe Jaroslav Hrebik, care a preluat echipa in decembrie 2004 si a condus Sparta Praga la titlul de campion in sezonul trecut, inainte de a-si atrage ostilitatea suporterilor pentru ca l-a exclus din lot pe Karel Poborsky, dupa ce acesta il criticase.
Internationalul ceh a fost apoi imprumutat la echipa Ceske Budejovice, care ocupa in prezent locul 13 in a doua divizie ceha, dar schimbarea de antrenor l-ar putea readuce in lotul campioanei.
Sparta Praga, care ocupa locul 10 in campionat, dupa opt etape, traverseaza o perioada dificila, mai ales dupa infrangerea din meciul cu FC Thun, pe 27 septembrie, in etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă