18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMarcati si va calificati!

Marcati si va calificati!

Desi returul disputei Hamburg-Rapid pleaca de la un aparent linistitor 2-0 pentru formatia noastra, situatia nu e chiar atat de favorabila. In primul rand, antrenorul Razvan Lucescu are mari probleme in alcatuirea echipei din cauza celor cinci absente importante; in al doilea rand, Hamburg formeaza o trupa extrem de puternica, ce se bate la titlu in Germania si care pare sa fi depasit criza de dupa esecul din Giulesti; in sfarsit, in al treilea rand, nemtii sunt cei care… nu cedeaza niciodata si pot reveni tocmai in momentele in care crezi ca i-ai invins definitiv.

Cine acopera “gaurile”?

Maftei, Pancu, Maldarasanu, Karamian si, probabil, Emil Dica sunt cei patru titulari ai trupei lui Razvan Lucescu ce nu pot fi folositi in disputa de azi, primul fiind suspendat dupa cartonasul rosu primit in tur, al doilea fara drept de joc in UEFA, iar ceilalti trei accidentati. In aceste conditii, antrenorul feroviarilor trebuie sa gaseasca solutii, iar modul cum a alcatuit echipa in jocul cu FC Vaslui din campionat poate da unele “idei”. Probabil ca locul lui Maftei va fi luat de Perja, cel al lui Dica de Vali Negru, iar Karamian va fi inlocuit cu Ionut Stancu. Astfel, este destul de probabil ca Lucescu va trimite pe teren echipa Coman – M. Constantin, Perja, I. Rada – Badoi, Vali Negru, Romeo Stancu, Ionut Stancu – Burdujan, D. Niculae, Buga. Primul pe lista “posibililor” ar fi Nae Constantin, care ar putea reprezenta “surpriza” atat ca fundas, cat si ca atacant, el fiind unul dintre jucatorii la care tine Razvan Lucescu pentru puterea de lupta si adaptabilitatea la orice post i se ofera.

Un gol de aur

Toti suporterii rapidisti cred ca daca giulestenii vor marca o data, calificarea nu le mai poate scapa. La fel gandesc si cei din delegatia prezenta la Hamburg. “Atmosfera de pe stadion ii va impinge de la spate pentru ca vor fi 50.000 de suporteri. Dar ne-am obisnuit cu meciurile tari. Un gol pentru noi ar insemna enorm la Hamburg, avand in vedere ca nu am primit nici unul acasa”, crede Razvan Lucescu, foarte prevazator inaintea returului. “Nu exista riscul ca cineva de la noi sa plece cu gandul ca suntem deja calificati dupa acel 2-0 pentru ca jucam cu o echipa periculoasa. Dar noi avem o foame de performanta, de rezultate, de bani, de orice si trebuie sa jucam cu daruire”, a adaugat antrenorul echipei giulestene.

A fost 3-0 pentru Hamburg!

In ultima etapa de campionat, Hamburg a invins cu 3-0, pe teren propriu, pe FC Kaiserslautern, presa germana speculand pe seama scorului, cel care ar trebui si in Cupa UEFA impotriva Rapidului. Antrenorul Thomas Doll a jucat cu Kirschstein – Mahdavikia, Boulahrouz, van Buyten, Atouba – Wicky (Demel '46) – Jarolim, de Jong – van der Vaart – Barbarez (Ailton '72), Takahara (Lauth '46). Este o posibila formula si pentru azi, cu mentiunea ca de Jong (suspendat dupa “rosu” la Bucuresti) va fi inlocuit cu Trochowski. Vremea de la Hamburg seamana cu cea de la Bucuresti. Este frig, a nins, iar terenul nu se prezinta in conditii impecabile, fiind totusi unul dintre putinele din zona care este practicabil.
Hamburg si Rapid se vor intalni diseara, de la ora 20.00, in mansa secunda a optimilor Cupei UEFA. Meciul, transmis in direct de TVR, va fi arbitrat de o brigada daneza, avandu-l la centru pe Claus Bo Larsen, ajutat la cele doua linii de Bill Rene Hansen si Anders Norrestrand. Observatorul pentru arbitri al acestui meci a fost desemnat Paolo Bergamo, din Italia.

Tricoul lui Niculae, licitat in scop caritabil

Clubul de fotbal Rapid Bucuresti si OKazii.ro organizeaza, in urmatoarele 7 zile, licitatia caritabila “Tricoul Eroului”, avand ca obiect tricoul original, cu autograf, al lui Daniel Niculae, eroul din meciul Rapid-Hamburg (2-0), disputat saptamana trecuta, in cadrul primei manse a optimilor de finala ale Cupei UEFA. Fondurile rezultate in urma acestei licitatii vor fi donate fostului jucator al echipei Rapid, Ilie Greavu, care se confrunta in prezent cu probleme de sanatate. Licitatia a debutat marti, 14 martie, la ora 9,14 si, in mai putin de o ora, 10 persoane au facut oferte, pretul tricoului ajungand deja la 195 lei noi. Castigatorul va fi invitat, pentru a primi obiectul licitatiei, intr-un cadru festiv in pauza meciului dintre Rapid si FC National, ce va avea loc pe 26 martie.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă