9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Ciobotariu: Îmi asum acest eşec, cerem scuze conducerii şi suporterilor

Liviu Ciobotariu: Îmi asum acest eşec, cerem scuze conducerii şi suporterilor

Antrenorul echipei Dinamo, Liviu Ciobotariu, a declarat, joi, că îşi asumă înfrângerea din meciul cu Vorskla Poltava, scor 2-3, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa şi că îşi cere scuze în faţa suporterilor şi a conducerii pentru ratarea calificării în grupele competiţiei, potrivit Mediafax.

“Trebuie să recunosc că azi am făcut un meci slab, în special pe faza defensivă. Am început practic de la 0-1 pe o greşeală personală. Este adevărat că ne-au lipsit trei jucători importanţi şi cei care au încercat să-i înlocuiască nu au reuşit să o facă cu brio. Este o victorie meritată a celor de la Vorskla. Îmi cer scuze în faţa suporterilor, a conducerii, este o tristă pentru mine şi pentru echipă şi nu avem nicio scuză. Îmi asum acest eşec. Reuşisem să-i aducem pe suporteri la stadion şi acum i-am dezamăgit. Vorskla a fost mai bună azi”, a spus Ciobotariu în conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul a precizat că jucători precum Bakaj, Ganea şi Dorel Stoica nu au avut o evoluţie foarte bună joi. “Au fost jucători care nu prea au jucat, Bakaj, Ganea şi Dorel Stoica, şi s-a văzut o oarecare lipsă de pregătire fizică. Echipa a căzut după 1-2, probabil că jucătorii au căzut mental. Jucătorii sunt foarte afectaţi, acum am rămas pe două fronturi, pe campionat şi Cupă şi voi face tot posibilul să le ridic moralul. O să am o discuţie cu Nicolae Badea şi Cristi Borcea şi vom vedea dacă vor mai veni jucători. Încă o dată le cerem scuze suporterilor pentru acest eşec, îmi asum responsabilitatea rezultatului”, a spus Liviu Ciobotariu.

Întrebat dacă îşi simte postul ameninţat în urma acestei necalificări, tehnicianul a răspuns: “Orice este posibil, în viaţa unui antrenor te poţi aştepta la orice. Probabil voi avea o discuţie cu conducerea clubului ceva mai târziu. Nu va fi uşor să diger o astfel de necalificare, sper să reuşesc să le ridic moralul jucătorilor până duminică, la meciul cu Oţelul”.

“Câinii”, out din Europa League!

Reykjavik, Nijmegen, Elfsborg…şi Vorskla. Suporterii români au fost ajutaţi de Dinamo, în ultimii 21 de ani, să-şi îmbogăţească semnificativ cultura generală fotbalistică. Dacă nu era Dinamo, greu ar fi putut microbiştii autohtoni să audă de astfel de echipe.

Cu o dispoziţie de joc ca după mahmureală, Dinamo a început – şi avea să continue – poticnit şi ezitant. Chiar şi aşa, puteau să pună stăpânire pe meci dacă bara nu l-ar fi împiedicat pe Torje să înscrie la ultimul său meci pentru Dinamo (24). Dar Torje a înscris, dintr-o lovitură liberă parcă trasă la indigo (43), însă doar pentru a egala după ce Januzi (35) a profitat de o greaşeală imensă a lui Diabate şi de marcajul inexistent pentru a ”înţepa” o minge din trei metri.  

Era 1-1 la pauză şi, în ciuda evidenţei din teren, suporerii dinamovişti puteau spera. Şi cei peste 10.000 de oameni din tribune au nădăjduit şi în repriza secundă. Torje a vrut să tragă toată echipa după el, dar nu a mai reuşit încă o super-execuţie şi în minutul 49. Alfel, Cătălin Munteanu a avut pasele asupra sa, dar nu şi cui să le trimită: Bakaj a fost dezamăgitor, Liviu Ganea – şters, iar Dănciulescu – neinspirat. Aşa că Vorskla s-a ales un meci neaşteptat de uşor. Ucrainenii s-au apărat sus şi au pornit hotărâţi spre poartă ori de câte ori s-a ivit ocazia.

Golul lui Barannik din minutul 70, un ”cap” dintre Rus şi Dorel Stoica, n-a fost tocmai o surpriză. Dar a reprezentat lovitura de graţie. De atunci încolo, oaspeţii au zburdat în voie, în timp ce peste ”Groapă” au început să plutească amintiri dintr-un trecut – iată! – nu foarte îndepărat, cu islandezi invincibili şi suedezi gigantici.

S-a mai marcat de două ori până la final – tot Barannik (75) şi Ţucudean (87) – însă o parte din suporteri deja aduceau în prezent propriile amintiri ”glorioase”: bătăile cu jandarmii. ”Bătaia” a fost, la sfârşitul zilei, cuvântul de ordine în Ştefan cel Mare.

P.S.: Torje poate să plece fără niciun regret la Udinese. Nu lasă prea multe în urmă!

……………

LIVE TEXT:

MINUTUL 90+2 – Meciul s-a încheiat! Dinamo a ratat calificarea în grupele Europa League, iar maniera în care a făcut-o a fost deplorabilă.

MINUTUL 90 – GOOL DINAMO! Ţucudean înscrie cu un lob peste portar. Golul nu aduce însă satisfacţie nici măcar marcatorului.

MINUTUL 85 – Suporterii dinamovişti se iau la bătăie cu jandarmii. Forţele de ordine folosesc gazele lacrimogene.

MINUTUL 79 – GOL VORSKLA! 3-1 pentru oaspeţi după ce Baranik face dubla!

MINUTUL 76 – GOL VORSKLA! Centrare de pe partea dreaptă a lui Dalku, iar Baranik marchează cu capul dintre Stoica şi Rus. Misiune imposibilă pentru Dinamo la acest scor.

MINUTUL 77 – Dinamo nu poate să pună presiune pe adversar. Ucrainenii stau bine în presing.

MINUTUL 73 – OCAZIE DINAMO! Şutul deviat al lui Kone, de la 20 de metri, este reţinut după o uşoară ezitare de portarul ucrainean.

MINUTUL 69 – GALBEN PENTRU DINAMO! Rus vede galben.

MINUTUL 68 – GALBEN PENTRU VORSKLA! Dalku este cel avertizat.

MINUTUL 67 – OCAZIE DINAMO! Rus şutează puternic din careu, după o combinaţie de efect a dinamoviştilor. Corner!

MINUTUL 64 – Torje cere penalty după un contact cu un fundaş ucrainean, însă arbitrul refuză.

MINUTUL 58 – O nouă lovitură liberă scoasă de Torje, după o acţiune spectaculoasă a lui Kone. Moţi reia mult peste poartă cu capul din 14 metri centrarea lui Munteanu.

MINUTUL 55 – Echipa lui Liviu Ciobotariu se mişcă greoi şi pare în pană de idei. Ciobotariu îl scoate pe albanezul Bakaj, extrem de modest, şi în introduce de Ţucudean.

MINUTUL 50 – Dinamo scoate din nou o lovitură liberă de la 25 de metri! Torje găseşte din nou poarta, dar portarul ucrainean reţine în doi timpi.

MINUTUL 48 – Ucrainenii obţin un corner. Dinamoviştii resping, însă peste 30 de secunde mingea este iarăşi în preajma careului românilor, iar Oberenko îl forţează pe Bălgrădean să respingă în corner.

MINUTUL 46 – A doua repriză a început. Dinamo a făcut o modificare la pauză: intră Dorel Stoica în locul lui Scarlatache. Se pregăteşte să intre şi Ţucudean.

MINUTUL 45+3 – Prima repriză se încheie. Dinamo mai are nevoie de două goluri pentru a merge mai departe!

MINUTUL 45+3 – OCAZIE DINAMO! Dănciulescu încearcă o foarfecă din 5 metri, dar greşeşte şi strică o fază de gol.

MINUTUL 44 – GOOL DINAMO! Torje transformă incredibil o lovitură liberă de la 30 de metri.

MINUTUL 42 – Dinamoviştii cad psihic, iar Vorksla profită şi se lansează spre poarta lui Bălgrădean.

MINUTUL 37 – GOL VORSKLA! Diabate respinge o minge trimisă din lovitură liberă direct în gheata unui adversar aflat liber în 3 metri. O simplă formalitate şi ucraienii conduc. Dinamo are nevoie acum de două goluri pentru a împinge meciul în prelungiri.

MINUTUL 31 – Învălmăşeală în careul Vorsklei, mai mulţi jucători se ciocnesc. Arbitrul opreşte meciul pentru îngrijiri medicale.

MINUTUL 28 – DUBLĂ OCAZIE DINAMO! Torje pătrunde impecabil şi centreză în 5 metri, dar Bakaj trimite cu capul în blocaj. Din cornerul rezultat mingea ajunge la Dănciulescu – cap peste din 7 metri.

MINUTUL 26 – OCAZIE DINAMO! Şut senzaţional al lui Torje dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Mingea loveşte bara!

MINUTUL 25 – Torje centrează de pe dreapta, iar fundaşii adverşi resping în corner. Oaspeţii îndepărtează din nou pericolul.

MINUTUL 23 – Dinamo pare timorată. Ucrainenii prind curaj şi încep să ţină de minge.

MINUTUL 20 – OCAZIE PENTRU VORSKLA! Cesnakov reia foarte puternic din 6 metri, pe lângă, în urma unui nou corner pentru ucraineni.

MINUTUL 17 – Vorskla obţine primul corner al meciului. Ucrainenii faultează însă în atac. 

MINUTL 14 – Dinamo insistă în atac. Cătălin Munteanu trimite puternic, dar peste poartă, de la 20 de metri.

MINUTUL 13 – Primul şut spre poartă pentru Vorskla – mult peste!

MINUTUL 11 – Ganea îşi încearcă şi el şutul de la distanţă, dar nu are nici forţă, nici precizie.

MINUTUL 10 – Puţin hazard în jocul lui Dinamo. Torje şi compania greşesc multe pase şi nu sunt lucizi în preajma careului advers.

MINUTUL 9 – Torje şutează cu stângul din afara careului, însă o face foarte slab.

MINUTUL 7 – Dinamo se instalează la conducerea jocului, recuperând repede baloanele şi încercând incursiuni spre poarta ucraineană.

MINUTUL 5 – Torje este faultat la 18 metri de poartă. Lovitură liberă pentru Dinamo! Alb-roşii nu obţin nimic pentru că Munteanu preferă o pasă în lateral pentru Bakaj, care trage într-un adversar.

MINUTUL 3 – Cătălin Muneanu găseşte o pasă peste apărarea ucraineană, însă Dănciulescu este surprins în offside.

MINUTUL 1 – A început meciul. Dinamo are nevoie de un 1-0 pentru a se califica în Europa League.

………………

UPDATE 17:55 Echipa de start a lui Dinamo este următoarea:

Bălgrădean – L. Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate – Torje, Kone, C. Munteanu, Bakaj – Dănciulescu, L. Ganea.

Dinamo se căzneşte de 21 de ani să-şi construiască o faţă europeană, dar pare să reuşească doar pe piaţa transferurilor. În anii ’90, când pierdeau cu KR Reykjavik sau Polonia Varşovia, şefii din Ştefan cel Mare exportau, pe bani buni, jucători precum Adrian Mutu sau Cosmin Contra. După 2000, trendul a continuat: plecau Marius Niculae sau Nicolae Mitea, Dinamo era eliminată fără drept de apel de Grasshoper sau Elfsborg. A venit acum rândul lui Gabriel Torje, al cărui transfer a fost anunţat înainte de rezolvarea “dublei” cu Vorskla Poltava.

Faptul că Dinamo nu se dezminte ar putea să fie pânâ la urmă un avantaj pentru fotbaliştii rămaşi în Groapă. Dănciulescu şi compania aveau nevoie de victorie şi în meciul de la Varazdin şi, chiar dacă tremurând, au obţinut-o. Acum au nevoie doar de un 1-0, iar jocul se anunţă mai uşor măcar pentru că Dinamo evoluează în faţa propriilor suporteri, care s-ar putea aduna în jur de 10.000, lucru rar în Ştefan cel Mare.

Chinul din apărare

Totuşi, alb-roşii ar face bine să se renunţe la un obicei păgubos: invocarea “ghinionului”. S-au plâns de neşansă şi după acel dezamăgitor 2-2 acasă cu Varteks, şi după înfrângerea în ultimul minut de la Vorskla, scor 1-2.În fapt, lucrul onest de făcut pentru Dinamo ar fi să accepte că cifra “0” din dreptul golurilor primite în campionat după 4 etape este o statistică mai mult decât indulgentă cu realitatea din apărare. Moţi dă goluri, dar şi rateuri, Rus şi Diabate sunt departe de a oferi siguranţă pe flancuri, iar Scarlatache nu pare să facă faţă cerinţei de a se împărţi între postul de fundaş central şi cel de fundaş dreapta. În plus, e şi accidentat pentru retur.

Ăştia sunt, cu ăştia jucăm!

Lista indisponibililor este un alt minus pentru Dinamo. Pulhac nu şi-a revenit încă din accidentare, iar alţi trei titulari sunt suspendaţi joi seara: Dragoş Grigore, Marius Alexe şi Marius Niculae.

În aceste condiţi, Liviu Ciobotariu se vede nevoie să se bazeze, în centrul defensivei, pe nou-sositul Dorel Stoica, iar în atac pe Liviu Ganea, abia împăcat cu conducerea după ce a fost aproape de a părăsi echipa din cauza neînţelegerilor financiare.

Echipe probabile:

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, D. Stoica, Moţi, Diabate – Torje, D. Kone, C. Munteanu, Bakaj – Dănciulescu, L. Ganea.

Vorskla: Dolganskiy – Dalku, Krasnopyorov, Bezus, Markoski – Januzi, Selin, Chesnakov, Kryvosheyenko – Kurilov, Rebenok.

Meciul va fi transmis în direct de TVR 1, începând cu ora 18.00.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă