17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLarisa Iordache, calificată la Olimpiada de la Rio, după ce a fost...

Larisa Iordache, calificată la Olimpiada de la Rio, după ce a fost medaliată la Glasgow

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor, la individual, după ce a încheiat cu medalia de argint proba de individual-compus de la Mondialele de la Glasgow, conform Mediafax.

În timp ce Iordache este vicecampioană mondială la indiviual-compus, Laura Jurcă a încheiat această probă pe locul 8. Notele obţinute de gimnastele noastre în finală la individual-compus sunt următoarele:

Larisa Iordache – bârnă 14.766, sol 14.475, sărituri 15.066, paralele 14.800 (total 59.107);

Laura Jurca – sol 13.900, sărituri 15.133, paralele 13.733 şi bârnă 13.966 (56.732).

Medalia de aur a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60.399 puncte), iar cea de argint de compatrioata sa Gabrielle Douglas (59.316).

La ediţia din 2014, Larisa Iordache a cucerit medalia de argint la individual-compus.

Prin reuşita de joi seară, Larisa Iordache a obţinut şi calificarea individuală la JO de la Rio, unde conform regulamentului ajung toţi medaliaţii din probele individuale, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat direct la Olimpiadă.

Finala la individual-compus a fost singura în care România a avut reprezentante, după ce echipa tricoloră s-a clasat pe locul 13 în calificări, ratând atât finala pe echipe şi, implicit, calificarea directă la JO din 2016, precum şi finalele pe aparate. Astfel, echipa feminină a României va evolua în cadrul turneului preolimpic de anul viitor, între 16-19 aprilie, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la JO.

La CM de la Glasgow, România va mai fi reprezentată de Cristian Băţagă, vineri, în finală la individual-compus, şi de Marian Drăgulescu, duminică, în finala de la sărituri.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă