18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLa un pas de o frumoasa premiera

La un pas de o frumoasa premiera

Pentru Rapid se anunta o seara mare: daca nu pierde in fata celor de la PAOK Salonic – si nu are nici un motiv sa o faca! -, formatia giulesteana se va califica pentru prima oara in istoria clubului in “primavara europeana” a cupelor europene, performanta la care multi nu visau la inceputul acestei campanii pur si simplu triumfale duse de antrenorul Razvan Lucescu si de elevii sai. Si o numim asa fara teama de a gresi, din moment ce Rapid a sustinut in acest sezon opt meciuri in Cupa UEFA, a castigat sase si a remizat in doua fara a cunoaste infrangerea! Printre invinse, cateva nume mari: Feyenoord Rotterdam, Rennes, Sahtior Donetk… Iar daca pe lista se adauga si PAOK Salonic, atunci, in ultima etapa a grupelor, cand giulestenii se deplaseaza la Stuttgart, meciul va deveni unul “amical” pentru giulesteni, doar de palmares.

“Importanta e calificarea, nu locul”

Razvan Lucescu crede ca in meciul cu PAOK Salonic din aceasta seara cel mai important lucru pentru formatia sa este sa isi asigure calificarea in primavara europeana si apoi pozitia finala in grupa G a Cupei UEFA. “Grupa nu este incheiata si chiar daca jocul nu este in totalitate decisiv, vrem sa obtinem calificarea inca de acum, pentru ca in ultima etapa va fi foarte greu in fata celor de la Stuttgart. Pentru noi este mai importanta calificarea decat pozitia finala pe care o vom ocupa in grupa. Avem sansa de a ne juca aceasta calificare pe Giulesti, pe un stadion care ne-a purtat de multe ori noroc, chiar daca inaintea inceperii grupei nu ma gandisem la aceasta posibilitate”, a spus Lucescu. Tehnicianul considera ca echipa greaca PAOK Salonic isi va juca ultima sansa de calificare in partida cu Rapid. “PAOK este o echipa agresiva, foarte orgolioasa, care isi va vinde foarte scump pielea aici. Mai ales ca isi va juca ultima sansa de a ramane in aceasta competitie. De aceea, pentru a obtine calificarea trebuie sa fim perfecti. E un joc in care pur si simplu trebuie sa-ti dai viata pe teren”, a afirmat antrenorul giulestean.
Lucescu a precizat ca jucatorii sai trebuie sa castige acest meci din orgoliu. “In afara de orice aspect financiar sau de indeplinire a obiectivelor echipei, mai important este orgoliul nostru de a merge mai departe. E o mandrie pentru toti sa mergem pe trei fronturi, chiar daca ne este foarte greu. Sunt putine echipe romanesti care se pot mandri ca au ajuns in primavara europeana. Vreau ca stadionul sa fie plin pentru ca joi va fi un moment unic in istoria Rapidului.”
Ora de disputare a partidei cu PAOK Salonic, 21.45, a fost stabilita de UEFA pentru ca in acelasi timp se desfasoara si cealalta partid” a grupei G, Rennes-Sahtior Donetk. Oficialii Rapidului incearca sa gaseasca o solutie pentru ca suporterii care vin la stadion sa aiba cu ce se intoarce acasa dupa meci. Se fac demersuri pentru ca RATB sa puna la dispozitia fanilor niste autobuze care sa mearga macar pana in centrul Bucurestiului.
Partida Rapid Bucuresti-PAOK Salonic din etapa a IV-a a grupei G a Cupei UEFA, care va avea loc in aceasta seara de la ora 21.45, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, va fi arbitrata de o brigada din Elvetia, avandu-l la centru pe Markus Nobs, ajutat de asistentii Antonio Luis Fernandez si Beat Hidber, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat Cyril Zimmermann. Meciul va fi transmis in direct de TVR2.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă