8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFrancezii, in extaz pentru Zidane

Francezii, in extaz pentru Zidane

Presa franceza isi exprima satisfactia fata de revenirea lui Zinedine Zidane in nationala Frantei si spera ca jucatorul echipei Real Madrid sa contribuie la calificarea selectionatei pregatite de Raymond Domenech la Cupa Mondiala din 2006, din Germania.
“Revine”, titreaza pe prima pagina cotidianul sportiv L'Equipe. In editorialul sau, cotidianul sportiv apreciaza ca “aceasta revenire este o veste foarte buna, la fel ca si cea a revenirii lui Claude Makelele si probabila revenire a lui Lilian Thuram”. “Cei doi fosti coechipieri de la Real Madrid au inteles ca fotbalul francez este in pericol de a nu fi prezent la Cupa Mondiala din 2006, ceea ce ar fi o “catastrofa”, conform presedintelui Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes”, se arata in L'Equipe. Publicatia sportiva reaminteste ca, pentru a spera la o calificare, “francezii trebuie sa-si gestioneze cat mai bine cele doua deplasari, in Irlanda, pe 7 septembrie, si apoi in Elvetia, pe 8 octombrie. Doua meciuri dificile, impotriva unor rivali directi, dar care poate vor fi mai mici prin prezenta lui Zinedine Zidane. Echipa Frantei isi va apara sansele cu cele mai bune atuuri. Ea avea nevoie de un soc, iar acesta s-a produs. Nu mai ramane decat sa joace fotbal”.
“Zizou revine”, titreaza la randul sau cotidianul France Soir. Printre numeroasele explicatii avansate de cotidian “situatia echipei Frantei” retine atentia. “Zidane iubeste echipa Frantei. Este viciul sau si astfel se explica aceasta revenire incredibila. Chiar daca nu a urmarit toate meciurile echipei Frantei de la plecarea sa, el stie ca situatia este aproape de haos si asta ii face rau. Ramane de vazut daca va reusi sa gaseasca o punte intre serviciul adus tarii si eticheta de salvator, pe care o respinge, dar pe care trebuie sa si-o asume”, scrie France Soir.
Pentru Le Parisien, Zidane este “Salvatorul”. “Zidane readuce speranta intregului popor. O decizie neasteptata, insa o veste buna pentru echipa Frantei, care incearca sa se califice la Cupa Mondiala.
Prin revenirea lui Zidane, sportul francez, si in special fotbalul, reinvie si renaste”, noteaza France Soir.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă