9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFotbalistii romani au primit nota 100 din partea selectionerului Victor Piturca

Fotbalistii romani au primit nota 100 din partea selectionerului Victor Piturca

Victor Piturca le-ar da jucatorilor sai nota 100 pentru prestatia din partida cu Cehia de la Constanta. “Imi pare rau ca aceasta victorie nu ne da sanse mai mari de calificare. Mai speram, totusi. Ceea ce ramane este ca am invins o echipa mare si la diferenta de goluri pe care ne-o doream. Forta noastra a fost grupul, care a dat dovada de caracter puternic si a reusit sa castige”, a declarat Piturca, in cadrul conferintei de presa de la finalul partidei.
Selectionerul nu considera ca a riscat incepand partida cu trei jucatori tineri in echipa, Ovidiu Petre, Ionut Mazilu si Razvan Cocis, a caror prestatie a calificat-o drept “exceptionala”. “Intotdeauna am vrut jucatori noi la echipa nationala, jucatori tineri, iar in acest moment sunt multumit de prestatia lor. Ovidiu Petre, Mazilu, Cocis, care au jucat exceptional, pot fi un castig pentru viitor. La echipa nationala sunt 22 de milioane de selectioneri, dar noi stim cel mai bine situatia jucatorilor si toate amanuntele despre ei”, a subliniat Piturca.
Victor Piturca a explicat si de ce l-a folosit titular pe Ionut Mazilu. “El a demonstrat la antrenamente ca este cel mai in forma varf pe care il aveam la dispozitie. Am incercat si cu Mutu, dar Mazilu s-a dovedit peste el pe acest post. Surpriza mea tactica a fost Cocis, fiindca atunci cand noi aveam mingea el ramanea liber, de multe ori nu avea adversar care sa-l marcheze si a reusit sa scape de cateva ori”, a spus selectionerul.
Piturca nu considera dureros faptul ca Romania trebuie sa astepte jocul rezultatelor pentru a vedea daca merge sau nu la barajul pentru calificarea la turneul final al CM 2006 din Germania. “Mai avem trei hopuri pentru a spera la baraj: sa castigam in Finlanda, Cehia sa piarda cu Olanda si sa faca egal cu Finlanda. Nu cred ca e dureroasa aceasta situatie a jocului rezultatelor, pentru ca asa se intampla in fotbal. Desigur, exista regrete. Ma gandesc la cele doua puncte pierdute in Armenia, la usurinta cu care am pierdut in Olanda, din cauza unei greseli si a ratarilor”, a mentionat Piturca.

Olanda, peste Cehia

Selectionerul este de parere ca Olanda este o echipa mai valoroasa decat Cehia si spera ca acest lucru sa se confirme si in partida pe care cele doua reprezentative o vor disputa pe 8 octombrie la Praga, in penultima faza a preliminariilor. “Parerea mea este ca Olanda este peste Cehia, desi, in Olanda, Cehia a jucat mai bine, dar a pierdut cu 0-2. Sper ca aceasta situatie sa se repete si in retur si sa piarda tot Cehia. Astazi, sansa a fost de partea noastra, pentru ca si Cehia putea marca. Nu a fost o strategie cand, inaintea meciului, am zis ca pornim cu sansa a doua. Asta este realitatea. Cehia este locul patru in lume. Si maine daca am juca cu ei as spune acelasi lucru. Doar daca i-am bate de trei-patru ori la rand mi-as schimba parerea”, a subliniat Piturca.

Bruckner felicita echipa Romaniei

Selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, a felicitat echipa Romaniei pentru jocul din meciul ce i-a adus victoria cu scorul de 2-0. “Il felicit pe Victor Piturca pentru jocul superb al echipei Romaniei. Au fost buni, au combinat bine. In prima jumatate au fost mai buni in combinatiile laterale si nu am fost in stare sa-i pazim. Apoi, Mutu este Mutu, foarte bun in faza de finalizare. Romania a jucat mult mai bine, iar sansele ei de calificare au crescut. Si noi avem sanse de calificare, insa probabil am ratat sansa sa terminam primii in grupa. Fata de meciul de la Praga, Romania este mai compacta si mai stabila. Se vad cei opt jucatori stabili. Apararea, Dorinel Munteanu – si tot asa”.
Cehul a mentionat ca in echipa sa s-au resimtit absentele jucatorilor Tomas Galasek si Tomas Rosicky, accidentati. “Am avut probleme in aparare si a trebuit sa improvizam. Polak si Heinz au muncit foarte mult, insa am avut probleme pe partile laterale. Avem pierderi si dupa acest meci, am pierdut trei-patru jucatori valorosi: Bolf, Polak, Jankulovski si sunt probleme si la Baros”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă