19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024

Flash

Sagnol va pleca de la Bayern Munchen in 2006

Fundasul Willy Sagnol va parasi echipa Bayern Munchen in iunie 2006, a anuntat clubul german la care francezul intentiona sa ramana pana in 2010, informeaza AFP. Sagnol, in varsta de 28 de ani, a discutat luni cu antrenorul Felix Magath, caruia i-a transmis ca nu-si va prelungi contractul. “Este regretabil. Insa trebuie sa acceptam acest lucru”, a spus Magath. Potrivit clubului bavarez, fundasul dreapta a mentionat motive personale pentru a-si justifica plecarea.
Internationalul francez, care s-a transferat la Bayern Munchen in 2000 de la AS Monaco, a declarat, pentru cotidianul “Bild”, ca nu va fi in masura sa anunte numele noii sale echipe inainte de martie 2006.
Anuntul plecarii lui Sagnol intervine dupa ce fundasul francez a afirmat, intr-un interviu acordat publicatiei “Bild” la mijlocul lunii septembrie, ca urmeaza sa semneze “in cateva zile” o prelungire a contractului pana in 2010.


FIFA a suspendat un arbitru brazilian

FIFA a anuntat ca l-a suspendat provizoriu la nivel international pe arbitrul brazilian Edilson Pereira de Carvalho, banuit ca a “aranjat” meciuri din campionatul Braziliei in scopul favorizarii unui grup de pariori pe Internet. Aceasta decizie a FIFA intervine in contextul in care scandalul denumit “mafia fluierului” a luat amploare in Brazilia.
Publicatia “Veja” a scris sambata sub titlul “Joc murdar”: “Cel mai mare scandal care a existat vreodata in fotbalul brazilian. In colaborare cu industriasi, doi arbitri, dintre care unul FIFA, au trisat pentru a forta rezultatele meciurilor si a castiga bani din pariuri”. Veja a mentionat ca rezultatele partidelor au fost manipulate pentru favorizarea unei bande de pariori din Sao Paulo si Piracicaba, care a investit sume enorme in aceasta loterie care este interzisa.
In urma interceptarii de catre politie a unor convorbiri telefonice, s-a constatat ca arbitrul FIFA Edilson Pereira “a vandut” si “a incercat sa vanda” rezultatele a cel putin 25 de meciuri pe care le-a arbitrat incepand cu luna ianuarie, dintre care unele din Copa Libertadores si din Cupa sud-americana.


Vermeer si-a prelungit contractul cu Ajax

Portarul Kenneth Vermeer, in varsta de 19 ani, si-a prelungit contractul cu gruparea Ajax Amsterdam pana in vara anului 2008, a anuntat agentia Calciomercato. Vechiul contract dintre Vermeer si clubul olandez expira la finalul acestui sezon. Vermeer, care in acest moment este accidentat la menisc, este al patrulea portar al echipei Ajax Amsterdam, dupa Bogdan Lobont, Martin Stekelenburg si Hens Vonk. In afara de Lobont, la formatia Ajax Amsterdam mai evolueaza mijlocasul Nicolae Mitea.


Paul Codrea, convocat pentru meciul cu Anorthosis

Mijlocasul Paul Codrea a fost convocat pentru meciul pe care echipa sa, US Palermo, il va disputa joi in deplasare, cu formatia Anorthosis Famagusta, in mansa secunda a primului tur al Cupei UEFA, a anuntat agentia Kataweb. In partida-tur, Palermo a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1.


Rednic a fost suspendat doua etape

Comisia de Disciplina a FRF a decis, miercuri, suspendarea pentru doua etape si amendarea cu 170 de euro a tehnicianului echipei SC Vaslui, Mircea Rednic, dupa ce acesta a fost trimis in tribuna pentru proteste la meciul cu FC Arges, din cadrul etapei a VII-a a Diviziei A, scor 0-1. Sorin Cartu, care a fost, de asemenea, trimis in tribuna la acelasi meci, a cerut o amanare a judecarii cazului sau, pe motiv ca este bolnav.
Cazul partidei Poli Iasi-Steaua, scor 0-1, cand tehnicianul formatiei-gazda, Ionut Popa, s-a contrat in declaratii cu presedintele executiv al echipei oaspete, Mihai Stoica, nu a fost judecat.
In urma analizarii rapoartelor observatorilor de la partida Dinamo-Rapid, comisia a hotarat sa nu se ia nici o masura impotriva nici uneia dintre echipe, considerandu-se ca organizarea a fost buna.
Directorul executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat la iesirea de la audierile Comisiei ca, in urma incidentelor provocate de suporterii formatiei giulestene, o amenda ar fi normala.


Iorgulescu: “Nu vreau sa vin in Giulesti”

Presedintele FC National, Gino Iorgulescu, a declarat ca nu crede ca suporterii giulesteni l-ar accepta daca ar fi numit in postul ocupat acum de Dinu Gheorghe la FC Rapid. “Nu am posibilitati sa sustin o galerie, pentru ca sunt multe probleme la un club ca Rapid. Nu vreau sa merg acolo si sa ma bat cu galeria”, a spus oficialul bancar. Oficialul gruparii bancare a explicat ca instalarea sa in functia de presedinte al FC Rapid este o idee mai veche. “E o discutie de 10-15 ani. In Giulesti e un public care nu accepta pe oricine, cu atat mai putin pe mine. Nu am un motiv, dar nu cred ca sunt chiar pe placul lor”, a mentionat Iorgulescu.
Intrebat daca a discutat cu patronul FC Rapid, George Copos, pe aceasta tema, Iorgulescu a raspuns: “Zilele astea n-am mai discutat nimic cu domnul Copos”.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR retrocedate în mod...

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă