10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Flash

Inca o victorie pentru Valentino Rossi

Valentino Rossi (Gauloises Yamaha) a castigat etapa a 11-a a CM de motociclism viteza, clasa MotoGP, desfasurata pe circuitul de la Brno din Cehia. Locurile doi si trei ale podiumului au fost ocupate tot de piloti italieni, Loris Capirosi (Ducati Marlboro) si Max Biaggi (Repsol Honda). Ghinionistul zilei a fost spaniolul Sete Gibernau (Movistar Honda), care, dupa ce a stabilit un nou record al pistei in calificari, a plecat din pole-position si a condus o buna parte a cursei, a abandonat in ultimul tur, din pozitia secunda. Valentino Rossi a sustinut inca un recital de pilotaj, dupa ce plecat din pozitia a patra la start. Chiar in primul tur el depaseste tot si preia conducerea cursei, apoi se “joaca” cu Sete Gibernau, pe care il mai lasa pe primul loc, pentru ca in penultimul tur sa-l umileasca, depasindu-l in penultima combinatie de viraje. La celelalte doua clase, 125 cc si 250 cc, au castigat Thomas Luthi si, respectiv, Daniel Pedrosa, ambii intarindu-si pozitiile de lideri in clasamente. Urmatoarea etapa se va tine in Japonia pe circuitul Montegi, pe 18 septembrie.

Romario, respins de judecator

Fotbalistul brazilian Romario nu a reusit sa obtina custodia a doi dintre copiii sai, Romarinho si Moniquinha, nascuti din prima sa casnicie, cu Monica Santoro, informeaza Correio Braziliense. Romario a fost chiar criticat de judecatorul care a luat decizia de a nu-i acorda custodia pentru ca a fost “un tata absent”. Judecatorul a hotarat ca cei doi copii sa ramana in grija fostei sotii a lui Romario, desi aceasta a fost avertizata ca ar putea ajunge in instanta pentru culpa de “abandon moral”, dupa ce fratele sau i-a facut cunostinta lui Romarinho cu un traficant de droguri. Fotbalistul si Monica Santorro au fost nevoiti sa ii explice judecatorului circumstantele in care Romarinho, in varsta de 11 ani, a fost dus de Marcelo Santorro in cartierul Rocinha din Rio de Janeiro, unde l-a cunoscut pe traficantul de droguri Erismar Rodrigues Moreira, cunoscut sub numele Bem-Te-Vi.

Abramovici se teme sa nu fie rapit

Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, se teme sa nu fie rapit si de aceea plateste anual aproximativ 1,3 milioane de lire sterline pentru a-si asigura securitatea in Anglia, informeaza publicatia Sunday Mirror. Potrivit sursei citate, Abramovici are una dintre cele mai sofisticate echipe de securitate din lume, alcatuita din 12 fosti componenti ai unor trupe de elita precum SAS, regimentul de parasutisti si Politia Militara. Seful acestui dispozitiv de paza are un salariu anual de cel putin 220.000 de lire sterline, iar adjunctul sau este platit cu 130.000 de lire sterline. Ceilalti membri ai echipei au salarii anuale cuprinse intre 70.000 si 90.000 de lire sterline. Fiecare membru al acestei echipe are permis de port-arma.
La partidele in deplasare ale formatiei Chelsea, personalul care asigura securitatea lui Abramovici inspecteaza terenul unde urmeaza sa joace echipa londoneza cu cateva zile inainte de meci. Masurile de securitate sunt sporite atunci cand Abramovici si familia sa calatoresc cu iahtul. Desi o mare parte a echipei sale de securitate se afla alaturi de el, mai multi scafandri trebuie sa verifice in mod regulat zona de sub iaht, pentru a evita plasarea unei bombe.

Confirmare a suspendarii lui Walter Samuel

Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) a confirmat suspendarea pentru trei meciuri dictata in cazul jucatorului echipei Internazionale Milano Walter Samuel, care l-a scuipat pe fata pe mijlocasul Pavel Nedved, in timpul partidei cu Juventus, din Supercupa Italiei. Potrivit AFP, Samuel a fost sanctionat in urma vizionarii inregistrarilor video ale fazei in care argentinianul l-a scuipat pe Nedved. Astfel, fundasul nu va evolua in meciul cu Treviso, programat duminica, in prima etapa a campionatului Italiei. Samuel, in varsta de 26 de ani, a semnat, in aceasta vara, un contract pe patru sezoane cu Internazionale Milano, club la care mai sunt legitimati fostii sai coechipieri de la Real Madrid, Santiago Solari si Luis Figo.

Sorensen si-a prelungit contractul cu Aston Villa

Internationalul danez al echipei Aston Villa, Thomas Sorensen, si-a prelungit, cu trei sezoane, contractul cu gruparea engleza, noul sau acord urmand sa fie valabil pana in vara anului 2008, informeaza AFP. Sorensen, in varsta de 29 de ani, a fost achizitionat de Aston Villa in urma cu doi ani, de la gruparea Sunderland.

Bolton il vrea pe croatul Igor Tudor de la Juventus

Conducerea clubului englez Bolton a anuntat ca a ajuns la un acord cu gruparea italiana Juventus Torino privind imprumutul fundasului croat Igor Tudor, pentru un sezon, fiind nevoie doar de acceptul jucatorului, informeaza AFP. Responsabilii clubului Bolton trebuie sa ajunga la un acord cu Tudor in privinta conditiilor salariale. Jucatorul croat in varsta de 27 de ani mai are trei ani de contract cu Juventus Torino, echipa la care joaca si atacantul roman Adrian Mutu. “Ne-am inteles cu Juventus si negociem de mai multe zile cu jucatorul”, a declarat Phil Gartside, presedintele clubului Bolton Wanderers.

Robinho ar putea fi sanctionat disciplinar in Brazilia

Jucatorul echipei Real Madrid Robinho ar putea fi sanctionat disciplinar in Brazilia, dupa ce a lovit un fotbalist in ultimul sau meci disputat alaturi de formatia FC Santos, informeaza cotidianul Marca. Robinho a fost acuzat ca l-a lovit in figura pe jucatorul Maraba, de la Paysandu, in timpul meciului castigat, miercuri, de FC Santos, cu scorul de 3-2. Paulo Schmitt, responsabil al Tribunalului Superior Sportiv din Brazilia, a declarat ca a primit inregistrarea video a incidentului si ca Robinho ar putea fi acuzat de agresiune fizica si de act de ostilitate, ceea ce i-ar aduce fie o suspendare de 120 de zile pentru prima acuzatie, fie o suspendare pentru trei meciuri pentru a doua. In cazul in care Robinho va fi suspendat, aceasta sanctiune nu va fi valabila in alt campionat decat cel brazilian, astfel ca atacantul va putea evolua la Real Madrid fara probleme.

Pierluigi Collina nu va mai arbitra in Serie A

Arbitrul Pierluigi Collina nu va mai putea conduce la centru meciuri din prima liga italiana, ci doar din Serie B, ca urmare a deciziei sale de a nu renunta la un contract de sponsorizare, informeaza Calciomercato. In prezent, Collina este sponsorizat de o companie care sustine si gruparea AC Milan.
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Tullio Lanese, a anuntat, intr-un comunicat, ca acordul de sponsorizare al lui Collina este incompatibil cu calitatea acestuia de arbitru in Serie A.
Desi in acest an a ajuns la varsta limita pentru retragerea arbitrilor italieni, Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) i-a permis lui Collina sa mai arbitreze inca un sezon, tinand cont de reputatia sa excelenta si de faptul ca a castigat de sase ori titlul de cel mai bun arbitru din lume. El va putea astfel sa arbitreze pana pe 30 iunie 2006.

Juninho ramane la Olympique Lyon

Jucatorul brazilian Juninho si-a prelungit, cu trei sezoane, contractul cu gruparea Olympique Lyon, a anuntat presedintele clubului francez, Jean-Michel Aulas, informeaza AFP. Vechiul acord al internationalului brazilian urma sa expire pe 30 iunie 2006. Actualul contract al fotbalistului include si o optiune de prelungire pentru inca un sezon.

Maria Sarapova are o relatie cu Andy Roddick

Jucatoarea rusa de tenis Maria Sarapova, care ocupa primul loc in clasamentul WTA, are o relatie cu tenismanul Andy Roddick, sustine cotidianul Daily Mirror. Potrivit sursei citate, Sarapova, in varsta de 18 ani, a fost vazuta la o petrecere din New York impreuna cu Roddick.
Andy Roddick, care are 22 de ani, a afirmat ca relatia lui cu Maria Sarapova este doar una de prietenie, insa o sursa din anturajul sportivului american a spus ca cei doi sunt impreuna. O alta sursa a precizat ca Roddick si Sarapova fac mari eforturi pentru a nu fi surprinsi impreuna de paparazzi.
Presa britanica a scris, in urma cu cateva zile, ca Maria Sarapova are o relatie cu solistul trupei Maroon 5, Adam Levine.

Cinci luni de suspendare pentru Wieland Ziller

Federatia Germana de Fotbal (DFB) l-a suspendat pentru cinci luni pe fostul arbitru Wieland Ziller, care a recunoscut ca a primit suma de 25.000 de euro, in cadrul scandalului de coruptie care afecteaza fotbalul german, informeaza AFP. Comisia de Disciplina a DFB a invocat “abuzul de pozitie” pentru a justifica sanctiunea impotriva lui Ziller. Horst Hilpert, responsabil in cadrul DFB, a declarat ca Ziller a “provocat grave prejudicii reputatiei arbitrilor si fotbalului german”.
Ziller, care ocupa o functie de conducere la Dinamo Dresda, nu mai poate exercita nici o functie oficiala intr-un club de fotbal german pana pe 31 octombrie 2005, suspendarea sa fiind retroactiva si intrand in vigoare din luna mai. Ziller a renuntat, in luna mai, la functia detinuta la Dinamo Dresda.

Tir: Alin Moldoveanu, argint in finala Cupei Mondiale

Sportivul roman Alin Moldoveanu a castigat medalia de argint in proba de carabina 10 metri din cadrul finalei Cupei Mondiale la tir, ce s-a desfasurat la Munchen. Sportivul roman a obtinut 697,8 puncte, fiind devansat de rusul Denis Sokolov (698,9 puncte), care si-a adjudecat medalia de aur. Pe locul trei s-a clasat americanul Ryan Tanoue (697,4 puncte).
La finala Cupei Mondiale la tir au participat cei mai buni opt specialisti la tir de la fiecare categorie olimpica, atat la feminin, cat si la masculin, dupa disputarea a patru etape din cadrul Cupei Mondiale, la care s-au mai adaugat doi invitati.

Tenis: Pavel il va intalni pe Andy Murray la US Open

Tenismanul roman Andrei Pavel il va intalni pe britanicul Andy Murray, jucator venit din calificari, in primul tur la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, programat in perioada 29 august-11 septembrie. In cazul in care se va califica in turul urmator, Pavel il va intalni pe invingatorul partidei dintre spaniolul Juan Carlos Ferrero, cap de serie numarul 20, si francezul Arnaud Clement, venit din calificari. In primul tur la US Open, Victor Hanescu va juca in compania spaniolul Albert Montanes, urmand ca, in caz de calificare, sa-l intalneasca in faza urmatoare pe castigatorul partidei dintre belgianul Olivier Rochus, favoritul numarul 27, si cehul Robin Vik, jucator venit de asemenea din calificari. Celalalt roman prezent pe tabloul principal la US Open, Razvan Sabau va juca in primul tur cu americanul Andre Agassi, cap de serie numarul 7. In cazul unei calificari in turul secund, Sabau va juca in compania invingatorului din partida Mardy Fish (SUA) – Ivo Karlovic (Croatia).

Box: Bute va lupta pe 16 septembrie cu Kabary Salem

Pugilistul roman Lucian Bute va lupta, pe 16 septembrie, impotriva egipteanului Kabary Salem, intr-o gala ce se va desfasura la Bell Center, in Montreal. Salem are in palmares 23 de victorii (12 prin KO) si patru infrangeri. In ultimele doua meciuri, Kabary Salem a fost invins de Mario Veit si Joe Calzaghe, ambele contand pentru titlul WBO. Lupta dintre Bute si Salem se va disputa la categoria super-mijlocie si va conta pentru titlul WBC al Americii Continentale si pentru centura NABF.
Potrivit sursei citate, Bute are un nou partener de antrenamente, in compania caruia se pregateste pentru meciul cu Salem. Este vorba despre Aaron Davis, poreclit “Luptatorul”, care a obtinut pana in prezent 49 de victorii (39 prin KO) si a inregistrat sase infrangeri.
De la trecerea la profesionism, Lucian Bute a disputat 13 partide, obtinand tot atatea victorii prin KO.

Handbal: Romania – locul 6 la CM de tineret

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a ocupat locul 6 la Campionatul Mondial de tineret din Ungaria, fiind invinsa cu scorul de 33-29 (12-17), de selectionata Spaniei, in meciul contand pentru locurile 5-6, informeaza site-ul Federatiei Internationale de Handbal. Cele mai multe goluri pentru nationala Romaniei au fost reusite de Marius Sadoveac (6), Valentin Ghionea, Mihai Rohozneanu (cate 5) si Paul Giotoiu (4).
Reprezentativa Romaniei a inregistrat la aceasta editie a CM de handbal tineret cinci victorii, in fata Braziliei, Israelului, Tunisiei, Argentinei si Sloveniei, si trei infrangeri, cu Ungaria, Serbia-Muntenegru si Spania.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă