9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Flash

Djorkaeff – “jucatorul saptamanii” in SUA

Fostul international francez Youri Djorkaeff a fost desemnat “jucatorul saptamanii” in Major League Soccer (MLS), campionatul profesionist nord-american de fotbal, pentru perioada 12-18 septembrie, distinctie atribuita de un grup de jurnalisti americani, informeaza AFP. Djorkaeff, in varsta de 37 de ani, a marcat doua goluri in meciul castigat de echipa sa New York Metrostars in fata formatiei New England Revolution, cu scorul de 5-4. Este pentru a doua oara cand Djorkaeff este desemnat “jucatorul saptamanii”, el mai primind aceasta distinctie si la inceputul lunii august. In 19 meciuri disputate, Djorkaeff a marcat noua goluri si a dat sase pase decisive.

Rogers si-a pastrat titlul mondial la ciclism

Australianul Michael Rogers si-a pastrat titlul mondial, dupa ce a castigat cursa contra cronometru din cadrul Campionatelor Mondiale de ciclism pe sosea, la Madrid, a anuntat site-ul oficial al competitiei. Rogers, in varsta de 25 de ani, care a parcurs cei 44,10 kilometri in 53 de minute, 34 de secunde si 49 de sutimi, i-a devansat pe spaniolul Jose Ivan Gutierrez si pe elvetianul Fabian Cancellara, ambii intarziati cu 23 de secunde, dar departajati la sutimi de secunda. Australianul a stabilit un nou record, fiind primul ciclist care a castigat de trei ori titlul mondial in proba contra cronometru.

Pistone a fost operat si va lipsi tot sezonul

Fundasul echipei Everton, Alessandro Pistone, a fost operat in Statele Unite ale Americii la genunchiul drept si va lipsi tot sezonul, a anuntat cotidianul Gazzetta dello Sport. Fotbalistul italian, in varsta de 30 de ani, s-a accidentat la ligamentele incrucisate ale genunchiului drept in partida cu formatia Bolton Wanderers, din etapa a II-a a campionatului englez. “Cu siguranta Pistone nu va mai putea evolua in acest sezon”, a declarat Alan Rathbone, fizioterapeutul echipei britanice. Everton va intalni joi, pe teren propriu, formatia Dinamo Bucuresti, in mansa secunda a primului tur al Cupei UEFA.

Papusa Rooney

Fabrica japoneza de jucarii Bandai va lansa in luna octombrie, in Marea Britanie, o papusa care il reprezinta pe fotbalistul echipei Manchester United, Wayne Rooney, informeaza cotidianul The Sun. Papusa face parte din gama “Kick-o-Mania”, are 30 de centimetri inaltime, brate si picioare mobile si va costa 19,99 lire sterline. Din aceeasi gama fac parte si papusile care ii reprezinta pe fotbalistii Keane, Ryan Giggs si Ruud van Nistelrooy.

Adversar sud-coreean pentru Iordanescu

Echipa saudita Al Ittihad, antrenata de Anghel Iordanescu, va intalni formatia sud-coreeana Busan I'Park in semifinalele Ligii Campionilor Asiei, faza a competitiei in care s-a calificat eliminand pe Shandong Luneng, la care evolueaza atacantul Ionel Danciulescu, informeaza site-ul FIFA. Echipa antrenata de Iordanescu s-a calificat in semifinale, dupa ce a invins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 7-2, formatia chineza Shandong Luneng, in mansa secunda a sferturilor de finala ale competitiei. In meciul tur, scorul a fost egal, 1-1. In cealalta semifinala a competitiei se vor intalni echipele Al Ain (Emiratele Arabe Unite) si Shenzhen Jianlibao (China).
Meciurile tur din semifinale sunt programate pe 28 septembrie, in timp ce returul va avea loc pe 12 octombrie.

Sokota, de la FC Porto, va fi indisponibil cinci luni

Atacantul croat al echipei FC Porto, Tomislav Sokota, a fost supus, joi, unei interventii chirurgicale la genunchiul drept si va fi indisponibil cel putin cinci luni, a anuntat conducerea clubului portughez, citata de AFP. Sokota s-a accidentat pe 13 septembrie, in meciul cu Glasgow Rangers, pierdut de FC Porto cu scorul de 2-3, in prima etapa a grupei H a Ligii Campionilor. Jucatorul in varsta de 28 de ani a suferit o ruptura la ligamentele genunchiului drept.

Fotbalist suspendat trei etape pentru un gest antisportiv

Jucatorul german al echipei Eintracht Frankfurt, Jermaine Jones, a fost suspendat trei etape, pentru ca a calcat un adversar care se afla la pamant, a anuntat Federatia Germana de Fotbal (DFB). Oficialii DFB au apreciat ca jucatorul in varsta de 23 de ani a incercat intentionat sa-l accidenteze pe francezul Valerien Ismael, de la Bayern Munchen, calcandu-l pe brat in timpul meciului disputat intre cele doua formatii, in etapa a VI-a a campionatului Germaniei. Pe de alta parte, presedintele gruparii Eintracht Frankfurt, Heribert Bruchhagen, a anuntat ca jucatorul va fi sanctionat si de catre club.

Antrenorul echipei Germinal Beerschot a fost demis

Antrenorul Marc Brys a fost demis de la conducerea tehnica a formatiei Germinal Beerschot Anvers si a fost inlocuit de compatriotul sau Jos Daerden, a anuntat site-ul oficial al gruparii din prima divizie belgiana, informeaza AFP. Marc Brys este primul antrenor demis in campionatul Belgiei in acest sezon. Germinal Beerschot Anvers, invinsa cu scorul de 3-0, miercuri, de Cercle Bruges, ocupa locul 16 in campionatul Belgiei, cu patru puncte in sapte meciuri. Clubul din Anvers va juca, joia viitoare, in compania formatiei Olympique Marseille, in mansa secunda a primului tur al Cupei UEFA.
Marc Brys, in varsta de 43 de ani, antrena echipa GB Anvers din 2003. Sub conducerea sa, Germinal a castigat Cupa Belgiei, invingand in finala formatia FC Bruges, campioana Belgiei, cu scorul de 2-1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă