12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Flash

Filipescu, votat intre primii trei jucatori de la FC Zurich

Fundasul roman Iulian Filipescu figureaza pe locul al treilea in topul celor mai buni jucatori ai formatiei FC Zurich in sezonul 2004/2005, realizat in functie de optiunile suporterilor acestei echipe, informeaza site-ul oficial al gruparii elvetiene. Sondajul a fost realizat de un fan-club al gruparii FC Zurich, suporterii putandu-si exprima opinia pe Internet, prin posta sau direct la stadion. Astfel, Filipescu a primit 352 de voturi, in timp ce coechipierul sau Mihai Tararache a fost preferat de 94 de suporteri. Pe prima pozitie in acest clasament s-a situat Xavier Margairaz, cu 652 de optiuni, jucator transferat in iarna de la Neuchatel Xamax. Un alt jucator roman care a evoluat la Zurich in sezonul 2004/2005, Adrian Ilie, nu a fost nominalizat in clasamentul primilor zece fotbalisti dat publicitatii de site-ul oficial al clubului elvetian.

Bologna a retrogradat in Serie B

Echipa Bologna, cu fundasul Valentin Nastase rezerva, a retrogradat in Serie B, dupa ce a pierdut, cu scorul de 0-2, meciul sustinut in compania formatiei FC Parma, in mansa secunda a barajului pentru mentinerea in prima divizie italiana. Golurile echipei FC Parma au fost marcate de Cardone '16 si Gilardino '47. In prima mansa, Bologna castigase cu scorul de 1-0. Echipa Bologna se alatura formatiilor Brescia si Atalanta Bergamo, care au retrogradat, la randul lor, in Serie B, dupa ultima etapa din Serie A.
FC Parma va disputa un nou meci de baraj cu o echipa din Serie B pentru mentinerea/promovarea in Serie A.

Florentin Dumitru, operat la genunchi

Mijlocasul echipei Steaua Florentin Dumitru a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchi, dupa ce, in urma unei artroscopii, medicii i-au depistat o leziune a meniscului si alta partiala la nivelul cartilajului femural, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea. Dumitru a fost operat la clinica Izokinetic din Bologna de doctorul Maracacci, urmand ca de luni sa inceapa perioada de recuperare, care se estimeaza ca va dura intre opt si zece saptamani. Clinica Izokinetic, unde au mai fost operati alti doi fotbalisti stelisti, fundasul Tiberiu Curt si atacantul Daniel Oprita, este dotata cu sala de forta postoperatorie si terenuri de joc speciale pentru recuperare.

Rapid, patru meciuri in Elvetia

Echipa Rapid Bucuresti va disputa patru meciuri amicale in cadrul turneului de pregatire din Elvetia, programat in perioada 22 iunie-1 iulie, printre adversare numarandu-se formatii ca Young Boys Berna sau FC Zurich, informeaza site-ul oficial al gruparii giulestene. Programul intalnirilor amicale din cadrul turneului din Elvetia este urmatorul: Neuchatel Xamax (24 iunie), Young Boys Berna (26 iunie), FC Zurich sau Yverdon (28 iunie) si FC Thun sau Yverdon (30 iunie). Echipa pregatita de Razvan Lucescu va reveni la Bucuresti pe data de 1 iulie.

Craioveanu are un nou antrenor

Tehnicianul german Bernd Schuster va antrena in sezonul viitor formatia Getafe, la care evolueaza si atacantul roman Gheorghe Craioveanu, informeaza AFP, citand presa spaniola. Schuster, care a pregatit in sezonul 2004/2005 formatia Levante, retrogradata in Segunda Division, va semna marti un contract pe un an cu gruparea spaniola, tot atunci urmand sa aiba loc si prezentarea sa oficiala.
Fost jucator al formatiilor FC Barcelona, Real Madrid si Atletico Madrid, Schuster a mai antrenat echipe precum Xerez (liga a doua spaniola) sau Sahtior Donetk (Ucraina).

Cernat, interesat sa revina la Otelul daca s-ar face investitii importante

Jucatorul echipei Dinamo Kiev, Florin Cernat, a declarat sambata, la Galati, ca ar dori sa revina la formatia Otelul in cazul in care patronii clubului isi vor respecta promisiunile si vor face investitii importante. “Mi-as dori sa revin la Otelul daca se vor face investitiile promise. Mai am 3 ani de contract cu Dinamo Kiev si momentan nu ma gandesc la o alta echipa. Doar daca va fi nebunia cu Galatiul, despre care s-a facut atata valva in presa, m-as intoarce la Otelul, cu cea mai mare placere, oricand”, a spus Cernat, prezent la “Miss Galati 2005”, concurs organizat de sotia sa, Dana. Mijlocasul formatiei ucrainene a adaugat ca Otelul Galati reprezinta prima sa optiune in cazul in care ar reveni in campionatul intern: “Aici am crescut si m-am lansat in fotbal si Galatiul reprezinta prima optiune pentru mine din campionatul intern”.

Nationala de polo, la un pas de finalele Ligii Mondiale

Romania a avut o comportare buna la Belgrad, unde s-au desfasurat primele meciuri din preliminariile Ligii Mondiale de polo. Dupa infrangerile cu 7-10 in fata Serbiei-Muntenegru, vicecampioana olimpica, si 7-14 in fata Croatiei, Romania a invins Brazilia cu 9-5 si a remizat ieri, 8-8, cu Statele Unite ale Americii. Pentru a promova in fazele finale ale competitiei, nationala noastra, antrenata de Vlad Hagiu, mai are nevoie de o victorie in turneul care va participa saptamana viitoare la Stuttgart, alaturi de reprezentativele Germaniei si Italiei. La prima vedere, mai accesibila ar fi confruntarea cu nationala tarii gazda.

Comportare sub asteptari in Cupa Europei

Echipa feminina a Romaniei s-a clasat pe locul al saselea in Superliga Cupei Europei la atletism, competitie incheiata ieri la Florenta. Rezultatul reprezentativei noastre a fost sub asteptari, o parte dintre cele mai valoroase atlete romance obtinand rezultate modeste. Ionela Tarlea Manolache nu a reusit o clasare in primele trei locuri in nici una din probele la care a evoluat, Mihaela Melinte a dezamagit la aruncarea ciocanului unde s-a clasat doar a sasea, iar Oana Pantelimon, medaliata cu bronz olimpic in 2000, a incheiat tot pe locul sase la saritura in inaltime. Pentru formatia noastra punctaj maxim (8 p) au obtinut doar Maria Cioncan castigatoare in proba de 800 metri si Cristina Casandra, invingatoare la 3000 m garduri proba unde a stabilit si un nou record al competitiei.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă