9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Flash

Cine mai vrea o insigna de aur?

O idee extraordinara ii va grupa de acum inainte, intr-un veritabil club de lux, pe cei mai mari fotbalisti ai istoriei Romaniei. Este vorba de jucatori care au acumulat prezente la cel putin trei turnee finale europene sau mondiale din cele cinci ('90, '94, '96, '98, 2000) la care am luat parte in ultimii ani. Jucatorii din Clubul “Generatia de aur” Ð Gica Popescu, Miodrag Belodedici, Tibor Selymess, Viorel Moldovan, Florin Raducioiu, Marius Lacatus, Florin Prunea, Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Ionut Lupescu, Ion Vladoiu, Daniel Prodan, Adrian Ilie, Bogdan Stelea si Dan Petrescu – au primit insigne de aur, de la ceremonie lipsind Iulian Filipescu, Costel Galca, Dorinel Munteanu si Ioan Ovidiu Sabau.

“Caseta tehnica” scrisa cu 11 ani mai tarziu

Romania a deschis scorul in minutul 20, cand Gica Popescu a reluat cu capul o centrare din corner executata de Hagi. In minutul 25, echipa Romaniei a inscris din nou prin Lupescu, acesta reluand in plasa un balon respins de portarul brazilienilor, Taffarel, la un sut al lui Viorel Moldovan. Brazilienii au redus din diferenta in minutul 32, cand Paulo Sergio a inscris cu un sut pe mijlocul portii aparate de Prunea. In minutul 53, Viorel Moldovan a marcat, in urma unei actiuni personale, iar in minutul 60 Romania a majorat scorul prin Adrian Ilie, care a trimis balonul mai intai in bara, apoi in poarta brazilienilor.
Romania '94 a evoluat in urmatoarea formula: Prunea (Stelea '46) – Dan Petrescu (Dobos '44), Belodedici, Prodan (Mihali '34), Selymes (Lacatus '40) – Sabau (Rotariu '40), Gica Popescu (Chivu '44), Lupescu (Panduru '34), I. Dumitrescu (Ad. Ilie '23) – Hagi (Vladoiu '40), Raducioiu (Moldovan '23). In afara acestor schimbari, in finalul jocului Anghel Iordanescu a reintrodus pe teren o parte din titulari.
La Brazilia '94 au evoluat: Taffarel – Jorginho, Goncalves (Ricardo Rocha '46), Marcio Santos, Mazinho – Paulo Sergio (Silas '36), Mauro Silva, Dunga, Leonardo (Djalminha '23) – Careca (Donizete '46), Bebeto.
Meciul a fost arbitrat, in prima repriza, de o brigada formata din Adrian Porumboiu (central) – Ion Constantin, Nicolae Grigorescu (asistenti). In repriza secunda, arbitru de centru a fost Ion Craciunescu.

Capello: Mutu imi place foarte mult

Antrenorul echipei Juventus Torino, Fabio Capello, a declarat ca ii place foarte mult jocul practicat de atacantul Adrian Mutu, a anuntat site-ul sportitalia.com. “Mutu este un jucator care imi place foarte mult, deoarece poate fi util in orice zona a terenului in faza de atac. Stiu ca la Parma a dat un randament bun pe partea stanga, dar este devreme sa vorbim despre roluri si tactica”, a spus Capello. Tehnicianul torinezilor a precizat ca, dupa achizitionarea francezului Patrick Vieira, campania de transferari s-a incheiat. “O data cu aducerea lui Vieira, campania de transferari s-a incheiat. I-am adus pe Vieira, Mutu, Kovaci si Giannichedda si am devenit mult mai puternici decat in sezonul trecut”, a declarat Capello.

Pretti: Chivu se va prezenta la AS Roma

Agentul lui Cristian Chivu, Andrea Pretti, a declarat pentru postul Radio Incontro ca fundasul roman se va prezenta luni la reunirea echipei AS Roma, informeaza agentia Datasport. “S-a speculat despre o presupusa convorbire intre Chivu si presedintele clubului Inter Milano, Massimo Moratti, s-a vorbit despre faptul ca romanul a efectuat deja vizita medicala la Inter si s-a spus ca el nu se va prezenta la reunirea formatiei AS Roma. Nimic nu este adevarat”, a spus Pretti. Agentul jucatorului a confirmat totusi faptul ca milanezii sunt interesati de Cristian Chivu. “Nu ascund faptul ca Inter Milano este interesata de Chivu, dar acesta a fost declarat netransferabil de Roma. Daca totusi vrea sa-l transfere, Inter trebuie sa trateze cu Roma, apoi jucatorul va trebui sa-si dea acordul pentru o astfel de mutare”, a mai declarat Pretti.
Cotidianul “Gazzetta dello Sport” a anuntat ca Internazionale Milano pregateste o oferta de 25 de milioane de euro pentru Cristian Chivu si Antonio Cassano, ambii de la AS Roma.

Galca ramane la Almeria

Jucatorul roman Constantin Galca a ajuns la un acord cu oficialii gruparii Almeria, urmand sa evolueze inca un sezon la gruparea spaniola, informeaza cotidianul “Mundo Deportivo”. Galca, in varsta de 33 de ani, va evolua astfel pentru al treilea sezon la Almeria, unde va fi antrenat de Paco Flores. Galca l-a mai avut antrenor pe Paco Flores, in perioada in care a evoluat la formatiile Real Zaragoza si Espa–ol Barcelona.

Tararache a marcat pentru FC Zurich

Mijlocasul Mihai Tararache a marcat un gol in partida pe care echipa sa, FC Zurich, a castigat-o, in deplasare, cu scorul de 3-1, in fata formatiei Saint-Gall, in prima etapa a campionatului elvetian. Tararache, care a evoluat tot meciul, la fel ca si coechipierul sau Iulian Filipescu, a inscris golul de 2-1, in minutul 58.
In Rusia, FC Moscova, cu fundasul Pompiliu Stoica pe banca de rezerve, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formatia Spartak Moscova, in etapa a XVI-a a campionatului Rusiei. Stoica a fost introdus pe teren in minutul 70, in timp ce fundasii Adrian Iencsi si Florin Soava nu au evoluat pentru Spartak.
Mijlocasul Daniel Pancu a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Besiktas Istanbul, a terminat-o la egalitate, scor 2-2, cu formatia Banik Ostrava, in turneul de pregatire din Germania.

Atletism: aur pentru Romania la CE de juniori

Atletul Danut Simion a castigat proba de saritura in lungime din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Erfurt, cu o performanta de 8,12 metri. Simion l-a devansat pe rusul Dmitri Sapinski (8,01 m) si pe lituanianul Povilas Mikolaitis (8,00 m). La randul ei, Corina Dumbravean a obtinut victoria in proba de 1.500 metri, cu timpul de patru minute, 14 secunde si 78 de sutimi. Dumbravean le-a devansat pe Olesia Sireva (Rusia) – 4:16.23, si pe Antje Moldner (Germania) – 4:16.34.
Cu o zi inainte, Marius Ionescu ocupase locul trei in proba de 10.000 de metri. Ionescu, care a fost cronometrat cu timpul de 29 de minute, 34 de secunde si 52 de sutimi, a fost devansat la mare lupta de rusul Evgheni Ribakov si de germanul Andre Pollmacher.

Lupte: sase medalii la Europene

Sportivii romani au obtinut patru medalii de argint si doua de bronz la Campionatele Europene de lupte pentru cadeti, care se desfasoara la Tirana. Virgil Munteanu s-a clasat pe locul al doilea la categoria 50 kg, la lupte greco-romane. La feminin, la lupte libere, medaliile de argint au fost obtinute de Georgiana Simion (44 kg), Mihaela Radoi (48 kg) si Roxana Nastrusnicu (70 kg). Mihaela Coanda, la categoria 46 kg, si Mihaela Munteanu, la 51 kg, au obtinut medalii de bronz. Echipa Romaniei ocupa locul trei in clasamentul pe natiuni.

Ronaldo a marcat pentru Poli Iasi

Echipa Poli Iasi a castigat, cu scorul de 6-0 (2-0), meciul amical disputat la Campulung Moldovenesc in compania reprezentativei under-17 a Romaniei. Golurile au fost marcate de Miclea '22, Ronaldo '38, Rednic '52, Balba '64, Soriano '70 si Gavatorta '81. Antrenorul formatiei iesene, Ionut Popa, a inceput partida cu urmatoarea formula: Plesca – Toma, Onut, A. Ilie, Bordeanu – Mitruc, Stanciu, Bogdanovici, Miclea – Ronaldo, Pacurar. Dupa pauza, formatia ieseana a evoluat cu urmatorul “11”: Marc – Beceru, A. Ilie, Raponi, Bordeanu – Onofras, Gavatorta, Rednic, Ciubancan – Soriano, Balba.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă