18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFC Liverpool are un nou proprietar

FC Liverpool are un nou proprietar

Tom Hicks şi George Gillet au cedat în sfârşit presiunilor şi au vândut clubul englez FC Liverpool, îngropat în datoriile acumulate sub mandatul celor doi americani.

Salvatorul “cormoranilor” este însă tot un american, John William Henry II plătind 345 de milioane de euro pentru clubul de pe Anfield Road.

Potrivit ziare.com, noul proprietar are 61 de ani şi a făcut avere din comerţul cu mărfuri, dar şi din cele două ferme moştenite. Henry investeşte de mai mulţi ani în sport, fiind împlicat atât în baseball cât şi în cursele de NASCAR.

Americanul deţine de opt ani echipa de baseball Boston Red Sox, cucerind de atunci două titluri în World Series, iar în 2009, echipa sa, Roush Fencing Racing, preluată în 2007, s-a impus în Daytona 500.

John William Henry II a anunţat că va achita toate datoriile echipei antrenate de Roy Hodgson.

FC Liverpool a avut un start de sezon dezastruos, ocupând locul 18 în Premier League după şapte etape şi având datorii de peste 300 de milioane de euro.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă