10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialEveniment: CFR Cluj acuză arbitrajul!

Eveniment: CFR Cluj acuză arbitrajul!

Am trăit să o vedem şi pe asta: „protejata” arbitrilor, CFR Cluj, a pierdut două puncte, acasă (2-2 cu Astra), în urma unor greşeli de arbitraj. Culmea, în defavoarea sa!

CFR Cluj, echipa pe care mulţi o văd – şi nu întâmplător – drept „preferata” arbitrilor români, a simţit în meciul cu Astra Ploieşti, după multă vreme de linişte, ce înseamnă să ţi se ruineze munca din cauza unor greşeli ale fluieraşilor.
La finalul meciului de la Cluj, preşedintele clubului CFR, Iuliu Mureşan, a anunţat că va depune memoriu împotriva arbitrului Teodor Crăciunescu, pe care l-a acuzat de viciere de rezultat, cerând nici mai mult, nici mai puţin decât scoaterea din arbitraj a „acuzatului”! „Sunt supărat pe arbitraj, a fost o viciere clară de rezultat. Omul ăsta n-are ce căuta în arbitraj. Am citit în presă că el a picat la testele fizice şi la cele teoretice, deci nu ştiu cum a ajuns să arbitreze. A fost o manieră tendenţionasă şi pentru prima dată în viaţa mea voi depune memoriu împotriva unui arbitru”, a spus Mureşan. Şeful CFR a precizat că nu îşi face griji în privinţa jocului echipei sale. „Nu-mi fac nici o grijă, jucăm din ce în ce mai bine, pasele curg uşor, suntem pe drumul cel bun. Echipa începe să scape şi de oboseală”, a adăugat el.
Şi tehnicianul echipei, Andrea Mandorlini, crede că echipa sa e într-o formă de zile mari. „Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, meritam să învingem în această seară. Am pierdut două puncte pentru că am făcut erori şi în apărare şi în atac. Am avut ocazia să facem 3-1. Nu i-am reproşat lui Traore acele ratări, a înscris şi a făcut o partidă bună. Bastos a jucat şi el foarte bine, l-am înlocuit doar pentru că încă nu e pus la punct cu pregătirea. La cum am jucat în această seară, meritam sută la sută să învingem. E greu să vorbeşti după un joc pe care îl termini 2-2, adversarul are două şuturi pe poartă şi tu ai 10 ocazii mari. Mă îngrijorează faptul că anul trecut nu făceam greşelile pe care le facem acum, e o dovadă că trebuie să muncim mai mult”, a spus Mandorlini.

„Lippi” mai vrea jucători

Un pic mai relaxat după seria neagră de la începutul campionatului, antrenorul echipei Astra Ploieşti, Mihai Stoichiţă, a declarat că acest meci a fost „o confruntare între David şi Goliat” şi că formaţia sa a obţinut un punct pentru moral. „Noi ne-am jucat şansa, puteam reuşi mai mult pe fondul jocului avântat al CFR. Am mizat pe punctele slabe ale adversarului şi ne-a ieşit. Se putea să fie şi mai bine. E drept că Clujul a avut ocazii mari, puteau să închidă jocul, dar pe fondul spaţiilor lăsate de ei am avut şi noi la rândul nostru ocazia de a înscrie. După două înfrângeri acasă e un punct pentru moral”, a spus Stoichiţă, care a declarat că Astra Ploieşti are ca obiectiv o clasare pe unul dintre locurile 6-11.
„Am spus că vreau să fim moderaţi şi oneşti cu noi înşine. Obiectivul real în acest sezon e o clasare între locurile 6 şi 11. Aş mai avea nevoie de 3 jucători şi atunci poate schimbăm obiectivul. Am avut şi jucători de Divizia B”, a spus Stoichiţă.
CFR Cluj a remizat, pe teren propriu, scor 2-2 (1-1), cu echipa Astra Ploieşti. Golurile echipei din Cluj au fost marcate de Traore ‘37 şi Bud ‘79, iar pentru Astra au înscris Pătraşcu ‘20 şi Fatai ‘84.

Flavius Bud a marcat golul de 2-1 pentru CFR Cluj, care se credea că va fi cel al victoriei. Dar a apărut Fatai… FOTO AGERPRES

DEZINTEGRAŢI
Încă de demisie la Unirea Urziceni, directorul sportiv Narcis Răducan şi-a anunţat plecarea după meciul cu Universitatea Cluj, scor 0-1. „Da, este adevărat că am încheiat înţelegerea cu Unirea Urziceni. Mi-am analizat foarte bine situaţia în ultimele zile şi, din păcate, din postura în care mă aflu nu pot schimba ceva esenţial spre binele echipei în perioada imediat următoare, Vreau să îi mulţumesc domnului Bucşaru, lui Meme Stoica, colegilor şi jucătorilor pentru momentele frumoase din aceşti doi ani”, a spus Răducan.

ETAPA A IV-A
CFR Cluj – Astra Ploieşti 2-2

Gloria Bistriţa – Pandurii Tg. Jiu 3-0

Unirea Urziceni – U Cluj 0-1

FC Vaslui – FC Braşov 2-1

După închiderea primei ediţii

Gaz Metan Mediaş – Sportul Studenţesc

Dinamo Bucureşti – Rapid Bucureşti

U Craiova – FC Timişoara

Azi

Oţelul Galaţi – FCM Tg. Mureş, ora 18.30

Steaua Bucureşti – Victoria Brăneşti, ora 20.30

CLASAMENT
1. DINAMO 3 7 (+4)
2. GAZ METAN 3 7 (+4)
3. OŢELUL GALAŢI 3 7 (+4)
4. FC BRAŞOV 4 7 (+1)
5. STEAUA 3 7 (+4)
6. RAPID 3 5 (-1)
7. GLORIA BISTRIŢA 4 5 (-1)
8. FC TIMIŞOARA 3 5 (-1)
9. CFR CLUJ 4 5 (-1)
10. FC VASLUI 4 5 (-1)
11. FCM TG MUREŞ 3 4 (-2)
12. U CLUJ 4 4 (-5)
13. SP. STUDENŢESC 3 3 (-3)
14. BRĂNEŞTI 3 3 (-3)
15. URZICENI 4 2 (-4)
16. ASTRA PLOIEŞTI 4 2 (-4)
17. PANDURII TG JIU 4 2 (-4)
18. UNIV. CRAIOVA 3 1 (-2)

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă