8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialEtapa, trecuta prin ochii "actorilor"

Etapa, trecuta prin ochii “actorilor”


Jiul Petrosani-Gloria Bistrita 0-2 (0-1)

Paduretu '42, S. Costin '61
Ionut Chirila: “Este greu de spus cine este vinovat. Jiul este o echipa pentru care impactul cu Divizia A este foarte puternic. Am nevoie de gladiatori, nu de pui de gaina la echipa! Le-am spus sa nu le fie frica, insa tocmai aici am pierdut. Am luat doua goluri din doua greseli imense. Apararea a fost visatoare, iar atacul inexistent. Are dreptate domnul Simota (n.r. – patronul clubului Jiul), care spune ca nu vom acumula sase puncte daca vom juca asa, insa sper sa-i trezesc repede, pana nu va fi prea tarziu”.
Ioan Ovidiu Sabau: “Imi pare foarte rau de Ionut, pentru ca si eu am trecut prin ce trece el acum si stiu ce este in sufletul lui. Consider ca nu am obtinut o victorie norocoasa”.


FC National-FCM Bacau 1-0 (1-0)

M. Oprea '13
Roberto Landi: “Cred ca o remiza ar fi fost mai echitabila, tinand cont de ocaziile pe care si le-a creat Bacaul. Important este insa ca ne-am creat sanse de gol si ca am reusit sa castigam acest meci. Am fost norocosi, am obtinut victoria si am inceput sezonul cum nu se putea mai bine. Partida a fost mai grea si din cauza vremii. Noi suntem o echipa mai tehnica si terenul ne-a pus mari probleme. Sunt satisfacut de jocul elevilor mei, de altruismul si de daruirea de care au dat dovada”.
Cristi Popovici: “Fulgerele nu m-au speriat, ci ratarile noastre. Noi am incercat sa facem un joc bun cu Nationalul, o echipa care, desi a pierdut multi jucatori in aceasta vara, a reusit sa aduca altii care sa-i faca uitati pe cei dinainte. A fost o partida echilibrata, am avut ocazii, dar poate si sansa a facut ca victoria, per ansamblu una meritata, sa fie de partea lor”.


FC Arges – Steaua 0-1 (0-1)

N. Dica '34
Sorin Cartu nu a participat la conferinta de presa.
Oleg Protasov: “Nu prea s-a putut juca fotbal. A fost un joc de lupta, ploaia si starea terenului au avantajat gazdele. Nu pot spune ca FC Arges a jucat mai bine decat Steaua. Jucatorii mei au aratat ca au caracter, luptand pana la capat. Am luat ceea ce am vrut: trei puncte. Jocul cu Rosenborg nu va semana cu cel de la Arges”.


FC Vaslui-Rapid 0-1 (0-0)

R. Stancu '42
Basarab Panduru: “Inca de la inceput, anunt fanii din Vaslui ca, atat timp cat au incredere in mine, voi ramane antrenor al echipei. Nu am venit aici ca sa fiu injurat de suporteri si ei pot sa fie siguri ca, atat timp cat va sta Panduru pe banca tehnica, in teren vor intra cei mai buni jucatori. Daca cineva poate sa faca mai mult decat am facut eu, sa spuna si ii las locul. Pentru prima data imi felicit jucatorii cand pierd, pentru ca s-au batut, s-au daruit. A fost vorba si de frica, de teama de debutul in Divizia A. Daca in cinci etape avem patru puncte, este un lucru mare. Acestia sunt jucatorii, cu acestia merg in continuare. Abia peste cinci saptamani mi se va putea reprosa ca nu reusesc sa alcatuiesc o echipa!”.
Razvan Lucescu: “Stiam ca ne asteapta o lupta grea. A trebuit sa desfacem, sa ne cream culoare si am reusit acest lucru. Am inscris din prima repriza, iar in cea de-a doua ne-am inchis, pentru ca am tinut cu orice pret sa castigam. Am trait acelasi scenariu si la Iasi, anul trecut. A fost un spectacol si, chiar daca am castigat, nu sunt multumit de rezultat, dar sunt convins ca vom avea si rezultate frumoase”.


Sportul Studentesc – CFR Cluj 1-1 (1-0)

Secareanu '17/Oncica '67
Dan Petrescu: “Va fi un an foarte greu pentru Sportul! Mi-e foarte greu, conditiile de aici nu sunt inca ce vreau eu. Sunt promisiuni, dar nu se face nimic. Conditiile de antrenament nu sunt cele pe care le vreau, sunt multe lucruri care m-au facut sa ma gandesc la plecare. M-am gandit insa bine si nu puteam sa las echipa inaintea primei etape. Nu stiu ce voi face in viitor. Daca vreun fundas central se accidenteaza, nu am alta solutie decat sa bag un mijlocas sau chiar pe Mazilu. Suntem intr-o situatie critica si sper ca saptamana viitoare presedintele sa legitimeze jucatori de la echipa a doua, pentru ca avem mare nevoie”.
Dorinel Munteanu: “Sunt multumit de rezultat. Sunt bucuros ca ajungem in fata portii si ca, desi am schimbat sistemul de joc, jucatorii au inteles ce vreau de la ei. Avem insa meciuri din trei in trei zile, iar jucatorii mei sunt si ei oameni, nu roboti! Dupa meciul cu Zalgiris Vilnius, le-am spus jucatorilor ca pentru noi este foarte important campionatul. Dupa meciul cu Sportul, avem timp sa ne gandim la cel cu Lens”.


Otelul Galati Ð Dinamo 1-4 (0-2)

Badescu '87/D. Munteanu '25 (autogol), Baltoi '36, Zicu '71, '74


Pandurii Tg. Jiu Ð Farul Constanta 1-2 (1-2)

Vintilescu '17/Barbu '15, Todoran '45

Meciul Poli Timisoara – Poli Iasi s-a terminat dupa inchiderea primei editii.


Etapa viitoare

Vineri, 12 august: POLI UNIREA IASI Ð OTELUL GALATI (ora 18,00, TELESPORT); FCM BACAU – POLI TIMISOARA (ora 20,00, NATIONAL TV).

Sambata, 13 august: CFR CLUJ – JIUL PETROSANI (ora 18,00, TVR 2); GLORIA BISTRITA – CS VASLUI (ora 18,00); FARUL C-TA – SPORTUL STUDENTESC (ora 20,15, TELESPORT) Duminica, 14 august: DINAMO – PANDURII TG. JIU (ora 18,15, TELESPORT); RAPID – FC ARGES (ora 19,00, NATIONAL TV); STEAUA Ð FC NATIONAL (ora 20,15, TVR 1)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă