10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialEgalul era corect

Egalul era corect

Întreaga presă turcă de ieri a ironizat golul prin care naţionala Semilunei a deschis scorul în meciul cu România, încheiat până la urmă cu o victorie cu 2-0. Cotidianul Milliyet notează că decizia arbitrului Milorad Mazici de a acorda penalti Turciei în minutul 82 al amicalului cu România este „mai mult decât scandaloasă” şi surprinzătoare. „Naţionala Turciei nu a arătat în ultimul test dinaintea preliminariilor Euro 2012 că este pregătită. (..) În minutul 82 am asistat la o decizie de acordare a unui penalti mai mult decât scandaloasă. Cociş nici măcar nu l-a atins pe Gokhan Gonul. Faptul că arbitrul a dictat penalti a surprins şi tribunele, dar ne-a surprins şi pe noi”, scrie Milliyet.
„Arda a acoperit ruşinea”, a titrat cotidianul Fanatik. „După golul înscris în urma deciziei greşite a arbitrului, a intrat în scenă Arda Turan, care a marcat, în minutul 86″, menţionează jurnalul sportiv.
Cotidianul Sabah scrie, de asemenea, că arbitrul a greşit acordând penalti, iar jurnalul Star notează că echipa Turciei a reuşit să învingă România după 45 de ani, dar „a rămas repetentă” în privinţa jocului.

Akşam consideră că penaltiul a fost dăruit de arbitru naţionalei Turciei şi l-a notat pe centralul sârb Milorad Mazici cu 4, în timp ce asistenţii Igor Radojcici şi Nikola Tomicici au primit nota 7. Dintre jucătorii români, Chivu a fost notat 7, restul primind 6, 5 şi 4 (Galamaz, Florescu şi Cociş au primit 4). „Decizie comică de penalti”, a notat cotidianul Takvim, în timp ce Guneş a scris că Turcia a preluat conducerea pe tabela de marcaj datorită unei decizii greşite a arbitrului. „Arbitrul, în loc să dea corner, a dat penalti”, menţionează jurnalul turc.
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, crede că naţionala noastră nu merita să pierdă amicalul de la Istanbul. „Am întâlnit un adversar foarte tehnic, valoros. Au avut un plus de valoare, dar datorită organizării şi determinării băieţilor am reuşit să compensăm, am stat bine pe teren, am avut şi contraatacuri periculoase. Raportul marilor ocazii e egal, ar fi fost just un rezultat de egalitate. Greşeală foarte mare de arbitraj la penalti, dar şi când am pierdut mingea şi am ajuns într-o astfel de situaţie. Nu meritam să pierdem”, a spus Lucescu.
Turcia a învins România cu scorul de 2-0 (0-0), într-un meci amical disputat pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul, ultimul dinaintea preliminariilor Euro 2012.

ACTORII

Gata de start

România a jucat cu Lobonţ-Dănănae, Tamaş, Chivu (Galamaz ‘61), Raţ-Rădoi, Florescu, Cociş (foto), Deac (Nicoliţă ‘77, Tănase ‘90)-Bilaşco (Marica ‘51), D. Niculae (B. Stancu ‘88). Naţionala României are programat primul meci din preliminariile Euro 2012, pe 3 septembrie, pe teren propriu, în compania Albaniei.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă