25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDinamo intalneste detinatoarea Cupei UEFA

Dinamo intalneste detinatoarea Cupei UEFA

Joaca acasa: 20 octombrie cu SC Heerenveen
1 decembrie cu TSKA Moscova
In deplasare: 3 noiembrie cu Levski Sofia
14 decembrie cu Olympique Marseille

Heerenveen are 11 prezente in cupele europene, in care a jucat 49 de meciuri din care a castigat 21, a remizat 5 meciuri si a fost invinsa de 23 de ori. In clasamentul la zi din Olanda ocupa locul 14 cu 7 puncte. Vedeta echipei: Abdelkarim Kissi.
TSKA Moscova este detinatoarea Cupei UEFA dupa finala castigata anul acesta la Lisabona in fata lui Sporting. Moscovitii au 14 prezente in cupele europene, castigand 22 din cele 54 de meciuri jucate. In campionatul intern, TSKA este pe locul doi cu 47 de puncte, la doua de liderul Lokomotiv Moscova. Vedeta echipei: Daniel Carvalho.
Levski Sofia, una din echipele de traditie din Bulgaria, a jucat de 38 de ori in cupele europene, totalizand 138 de meciuri. Actualmente ocupa locul 4 in campionatul bulgaresc cu 15 puncte la 4 de vesnica rivala, TSKA Sofia. Vedeta echipei: Daniel Boromirov.
Olympique Marseille are in vitrina doua trofee: Cupa Campionilor Europeni castigata in sezonul 1992-1993 si Cupa UEFA Intertoto cucerita anul acesta. In cele 18 prezente in cupele europene a jucat 110 meciuri, din care a castigat jumatate, 55. In campionatul francez OM ocupa locul 9 cu 14 puncte. Vedeta echipei: Habib Beye.
La prima vedere, Dinamo pare a fi cazut in cea mai accesibila grupa. O victorie acasa cu olandezii, coroborata cu o alta perfect posibila la Sofia ar face ca in ultimele jocuri din grupa, echipa din soseaua Stefan cel Mare sa joace mai degajat, sase puncte reprezentand o optiune serioasa in cursa calificarii.
Ioan Andone este optimist pentru ca el crede ca se poate. “Toate grupele sunt puternice, iar a noastra este destul de buna in ceea ce ne priveste. Jucam cu detinatoarea Cupei UEFA, jucam cu o echipa olandeza destul de buna pentru ca am jucat acolo eu si Camataru doi ani de zile. Echipa franceza nu este foarte bine plasata in campionat, nu are rezultate exceptionale, deci putem profita, daca au o perioada mai proasta.” Tehnicianul dinamovist considera ca partidele cu TSKA si Levski Sofia sunt cele mai importante. “Daca vom castiga meciul de acasa cu rusii, atunci vom lua o optiune serioasa”.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă