10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo atacă în infernul de la Split

Dinamo atacă în infernul de la Split

Chiar dacă a învins cu 3-1 în meciul tur cu Hajduk, Dinamo nu e liniştită înaintea returului: la Split e un adevărat infern creat de fanaticii suporteri ai croaţilor.

De când a revenit pe mâna lui Ioan Andone, Dinamo a marcat, în meciurile oficiale, 17 goluri în 5 partide, atacul dovedindu-se a fi punctul forte. Din păcate, apărarea a dovedit mari lacune şi de aceea nu puţini spun că tactica lui Ando la Split va fi una neobişnuită pentru o echipă care jocaă pe terenul lui Hajduk: va ataca!

Dinamo va începe meciul având la activ acel 3-1 din tur, un rezultat parşiv, care poate fi întors oricând dacă echipa oaspete nu marchează. Golul primit în Ştefan cel Mare atârnă greu, dar Dinamo speră să reuşească şi ea, la Split, cel puţin un gol care să pună capăt speranţelor de calificare ale croaţilor.

Nu joacă la 0-0

Ieri, înainte de plecarea spre Split, Ioan Andone a promis că nu va aborda partida cu gândul la obţinerea unui 0-0. „Aici am reuşit să-i surprindem, am reuşit să înscriem trei goluri, dar acolo va fi cu totul alt meci. Orice partidă are o altă istorie. Noi am luat o opţiune de calificare, dar calificarea trebuie să o obţinem acolo prin multă disciplină tactică în organizarea apărării. Aici avem probleme, s-a văzut şi în campionat, şi la meciul ăsta trebuie să avem o atenţie sporită. Sper ca băieţii să nu aibă emoţii şi să treacă peste presiunea care va fi. Ei trebuie să înscrie repede, ca să îşi facă meciul uşor, dar, dacă înscriem noi, va fi mai simplu pentru noi să rezolvăm problema calificării. Nu mergem să facem 0-0. Nici nu am încredere că vom putea să facem 0-0. Mergem să înscriem gol şi, dacă reuşim, ne gândim şi la victorie”, a spus Andone la plecarea spre Split, de pe Aeroportul „Aurel Vlaicu”.

Gazdele ameninţă

Preşedintele clubului Hajduk Split, Josko Svagusa, a declarat că echipa sa are ambiţia şi forţa de a obţine calificarea în play-off-ul Ligii Europa. „Vom încerca să ne calificăm şi să îi facem fericiţi pe fani. Avem mare nevoie de sprijinul galeriei, pentru că avem forţa şi dorinţa de a trece de Dinamo”, a spus Svagusa.

Antrenorul echipei din Split, Stanko Poklepovici, a afirmat că Hajduk nu poate fi surprinsă cu nimic de Dinamo. „Trebuie să atacăm din primul minut. Am urmărit meciul lor cu Sportul, avem toate informaţiile despre adversar. Nimic nu ne poate surprinde. Au o echipă tehnică, dar cu slăbiciuni în apărare”, a comentat Poklepovici. 

Partida Hajduk Split-Dinamo, din manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, va avea loc de la ora 21.30, în direct la Digi Sport. În tur, dinamoviştii s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă