18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Europenele" joaca duminica

“Europenele” joaca duminica

A fost din nou o saptamana plina pentru fotbal, cu bune si rele. Steaua a ratat intrarea in grupele Ligii Campionilor si realizarea marelui vis de a o aduce pe Real Madrid in Ghencea, Rapid si Dinamo s-au calificat in primul tur al Cupei UEFA si impreuna cu Steaua vor ataca esalonul doi valoric al competitiei europene. Ieri s-a reluat campionatul si grijile echipelor mari sau mici s-au transferat pe planul competitiei interne.

Pentru linistea patronilor

Etapa a IV-a este dominata de partida Rapid-Poli Timisoara. O atmosfera mai speciala, tesuta la nivelul celor doua banci tehnice, da o nota aparte intalnirii din Giulesti. Conducerile gruparilor sunt nemultumite de prestatia echipelor si scot in fata ca principali vinovati antrenorii. La Bucuresti si Timisoara se vorbeste de investitii mari in transferuri nejustificate inca de rezultate. Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu spera sa se reabiliteze duminica in fata patronilor si a suporterilor, cuvantul de ordine pentru ambele echipe fiind unul singur: victoria. Ultimul succes in deplasare al timisorenilor dateaza din 27 aprilie si el a fost inregistrat in Giulesti, cand Poli a castigat cu 3-0 partida desfasurata fara spectatori. Nu credem ca Rapid se va gandi duminica la revansa, ci mai mult la ce s-ar putea intampla daca pierd si la cele patru puncte acumulate dupa trei etape. Banatenii au facut pregatiri speciale pentru confruntarea cu Rapid. In Giulesti sunt asteptati 500 de suporteri ai lui Poli, in timp ce la Timisoara s-au instalat cateva ecrane uriase pentru urmarirea partidei. Olaroiu preconizeaza cateva modificari fata de formatia care a jucat cu Steaua. Daca Caramarin, accidentat, este incert, sunt dati ca titulari siguri Gigel Bucur si Osei. Lucescu are probleme. Daniel Niculae, Burdujan, R. Stancu, Negru si Coman sunt accidentati, Mara nu a dat pana acum satisfactie iar posibilul lui inlocuitor, Vasilache, nu duce decat o repriza. La Skopje nu au jucat Maftei si Flavius Moldovan, a reaparut insa Perje. Razvan Lucescu nu are o sarcina usoara cand va alege echipa.

Reabilitare in fata suporterilor

Steaua doreste reabilitarea in fata fanilor dupa insuccesul din Norvegia printr-o victorie in fata Otelului. Protasov, care a efectuat un antrenament cu portile inchise, anunta cateva schimbari importante. Radoi si Oprita – in linia de mijloc, Goian isi reia locul langa Ghionea, la fel si Nesu – fundas stanga. Otelul spera sa speculeze esecul de la Trondheim si sa plece din Ghencea cu un punct.
A treia “europeana”, Dinamo, joaca la Iasi. Si “cainii” au obligatii mari fata de suporteri dupa infrangerea suferita acasa in fata Farului si calificarea chinuita de la Nicosia. Este posibila titularizarea lui Plesan. Sambata se disputa patru partide, din nou la mijlocul clasamentului, unde gazdele sunt favorite.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă