9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Am semnat deja contractul cu Steaua"

“Am semnat deja contractul cu Steaua”

Oleg Protasov, probabil viitorul antrenor al Stelei, a acordat un interviu publicatiei ucrainene Sport-Express, care are destule fraze interesante pentru fanii formatiei campioane.
In primul rand, poate cel mai important lucru daca ne gandim ca la un moment dat plecarea sa intempestiva in Grecia a lasat semne de intrebare privind semnarea contractului, Oleg Protasov nu lasa nici un semn de intrebare privind faptul ca in sezonul viitor va antrena in Romania, el sustinand chiar in acest interviu ca a semnat contractul cu Steaua! “Am revenit de la Bucuresti, unde am semnat contractul”, spune Protasov vorbind cu ziaristii ucraineni in Grecia, unde se afla acum. “Luni ma intorc la Bucuresti, voi fi prezentat echipei, iar apoi ziaristilor. Am presentimentul ca nu-mi va fi usor sa comunic cu ei. Cand m-am dus sa semnez contractul, o armata de ziaristi cu microfoane si camere m-a atacat la aeroport. Intrebarile curgeau din toate directiile. A trebuit sa ma prefac ca nu inteleg, sa zambesc… Inca nu eram pregatit pentru discutii. Ma voi obisnui si in Romania”, spune Protasov.

Cupa, campionatul, Liga Campionilor

Obiectivele sale la Steaua au fost foarte usor schitate. “Steaua e un club mare, unul dintre cele mai indragite in Europa de Est. Era absolut logic sa aud de la Mihai Stoica faptul ca se vrea castigarea campionatului si a Cupei Romaniei. Cred ca succesul in campionatul Greciei cu Olympiakos si performantele ulterioare din Liga Campionilor au fost atuurile mele. Am vorbit si despre cupele europene cu presedintele Stelei. Am stabilit ca obiectivul va fi accederea in grupele Ligii Campionilor. Pornim din turul doi preliminar, dar daca vor exista conditii favorabile, putem ajunge acolo”, spune noul tehnician al campioanei.
Protasov e constient de faptul ca numirea sa la Steaua a surprins. “Este un pic neasteptat, dar daca luati in calcul trecutul interesant al Stelei, asa cum am facut eu, veti vedea ca am dreptate. Am fost de acord sa negociem, iar in ziua urmatoare presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, ajungea deja la Atena. Ne-a fost de ajuns o ora pentru a regla toate problemele”.

Slabe sperante sa vina jucatori ucraineni

Tehnicianul studiaza in aceste zile mai multe casete cu jocurile Stelei si pare a-si fi facut deja o parere despre fotbalistii campioanei. “Am revenit de la Bucuresti, unde am semnat contractul si de unde am luat multe casete cu evolutiile Stelei din sezonul trecut. Acum stau si urmaresc inregistrarile, ma informez. Nu sunt straini in echipa. In scurt timp voi sti daca portarul bielorus Vasili Hamutovski va continua la Steaua sau nu. Steaua are in principal fotbalisti tineri, dar de perspectiva. In general, nu este de dorit sa spargi grupul, asa ca le voi cere tuturor sa ramana. De asemenea, voi incerca sa conving conducerea sa achizitioneze cativa jucatori, cel mai probabil din Romania. Daca vor ajunge jucatori ucraineni la Steaua? Nu cred ca vreunul dintre fotbalistii valorosi din Ucraina ar accepta sa mearga aici, sa munceasca pentru salariul local si sa se lupte pentru clasamentele locale. Totusi, orice se poate intampla, nu exclud aceasta mica sansa”.

Schimb de experienta romano-ucrainean

“Cum credeti ca va primi publicul roman un antrenor strain?”, intreaba Sport-Express fara a cunoaste, probabil, faptul ca in Divizia A au fost mai multi tehnicieni straini, de la Alexanko si Rinus Israel la Zenga si Landi. “Cred ca pentru antrenorii romani, care, cu siguranta, viseaza sa pregateasca cea mai buna echipa din tara, nu va fi o incantare sosirea mea. Pentru fani cel mai important lucru este ca echipa sa castige. Cu cat mai des, cu atat mai bine. Eu privesc lucrurile din acest punct de vedere: la Sahtior Donetk antrenor este Mircea Lucescu, la Steaua Oleg Protasov. Facem schimb de experienta”.
Din cate intelegem din acest interviu, Protasov pare decis, el sustinand ca a semnat deja contractul cu Steaua, desi pana acum nimeni din Ghencea nu a anuntat acest lucru. Dar, probabil, si acum, ca si cu alte ocazii… ziaristii au inteles gresit.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă