11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportLIVE VIDEO. Sorin Grindeanu participă, luni după-amiază, la „Ora prim-ministrului”, în plenul...

LIVE VIDEO. Sorin Grindeanu participă, luni după-amiază, la „Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaților: Nu o să răspund la fumigene politice. Prin ceea ce reclamați astăzi, nu faceți decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare

Sorin Grindeanu participă, luni după-amiază, la „Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaților,  pe tema Ordonanțelor de Urgență 6/2017 și 9/2017.

„Mă uit la colegii din PNL și le spun că voi răspunde la orice critică, atâta timp cât vine pe fundamnete reale. Nu o să răspund la fumigene politice. Vreau să vă răspund la două lucruri. 1. PSD a câștigat alegerile. Nu am de gând eu și Guvernul să înșel așteptările oamenilor. A trecut o lună de când am venit ultima dată în fața dvs. Dați-mi voie să vă amintesc că la 1 februarie am crescut salariile. Tot acest Guvern a reușit, într-o lună, să pună în funcțiune sistemul de reacordare a subvențiilor, pentru fermieri. Stimați colegi din opoziție, prin ceea ce reclamați astăzi, nu faceți decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare. Doamnelor și domnilor, tocmai despre asta este vorba în Programul Național de Dezvoltare Locală. Trebuie să le asigurăm cetățenilor acestei țări un pachet minim de dezvoltare locală, fie că sunt la țară sau la oraș”, a spus premierul Sorin Grindeanu, în plen.

El a continuat precizând că cele 30 de miliarde alocate programului reprezintă „credite de angajament, care reprezintă pârghia prin care programele se pot încheia”. „Reprezintă sume scriptice înscrise ca programare anuală. Banii de la buget vor fi dați doar pe măsură ce lucrările vor fi proiectate și realizate. Toate proiectele vor fi postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Selecția se face în funcție de calitatea proiectelor pe care primăriile din țară le vor depune”, a continuat premierul.

„În privința banului public, dacă va greși cineva, va răspunde, cu siguranță în fața legii”.

În 28 februarie, biroul permanent al Camerei a aprobat, în acest sens, propunerea grupului PNL.

PNL a solicitat prezența premierului Sorin Grindeanu la „Ora prim-ministrului" pentru a discuta pe tema OUG 6/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice și a OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, însă Biroul permanent a aprobat data de 13 martie.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat, în 27 februarie, că liberalii cer și respingerea în regim de urgență a celor două acte normative.

„Premierul Grindeanu trebuie să răspundă de ce aceste două ordonanțe creează un asemenea arbitrariu și o lipsă de transparență în cheltuirea banului public. În spațiul economic s-a creat posibilitatea de a da credite de angajament din partea autorităților locale fără niciun fel de limită, ceea ce înseamnă o recuperare care se va vedea în timp a acestor credite de angajament, deci, practic, se vor contoriza la deficitul bugetar în câțiva ani și în plus a fost exclusă sancțiunea folosirii acestor bani peste anumite plafoane și de la un capitol la altul, ceea ce înseamnă arbitrariul. Este de neacceptat ca 30 de miliarde să fie folosiți într-un mod discreționar de către actualul Guvern", a afirmat liderul PNL.

Cele mai citite

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă