21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportSondaj IMAS: Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare...

Sondaj IMAS: Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere. Pe locul doi, regele Mihai

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, liderul PSD, Victor Ponta, şi cel al PNL, Crin Antonescu, au împreună 78,2% – puţin peste rezultatul medicului Arafat. Acesta şi-a exprimat însă intenţia fermă de a nu intra în politică.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, este cel mai popular personaj public din România ultimilor ani. Potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda ziarului „Adevărul” în luna februarie, 76,1% dintre cei intervievaţi au încredere în Raed Arafat.

Locul al doilea în topul încrederii este deţinut tot de un personaj din afara partidelor – Regele Mihai. Maiestatea Sa are 28,8% şi, deşi este în scădere faţă de ianuarie când avea 36,6%, are în continuare o cotă semnificativă în condiţiile în care nu a avut prea multe ieşiri publice în ultimele luni de zile.

Pe de altă parte, liderul PSD, Victor Ponta, este cotat doar cu 23,7%, şeful PNL, Crin Antonescu, cu 23,3%, iar Mihai Răzvan Ungureanu cu 22,3%.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 17-26 februarie 2012, pe un eşantion reprezentativ de 1.039 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de ± 3%. IMAS realizează lunar cercetări la comanda ziarului „Adevărul”.

Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă