22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportSocietatea omenoasă, în viziunea lui Victor Ponta

Societatea omenoasă, în viziunea lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a scris, duminică, un articol pe blogul personal, în care și-a prezintat viziunea despre societatea omenoasă.

El a precizat că  asemenea societate presupune o schimbare de mentalitate, un lucru în echipă între toți cei care doresc progresul României și o viziune clară pentru țară. 

”Dincolo de trecut însă trebuie să ne concentrăm pe viitor: de la €œ”sărac și cinstit” al domnului Iliescu din anii 90 nu am mai avut pe nimeni care să articuleze o viziune de societate. Am trecut prin 25 de ani de tranziție, e suficient, e important acum să punem bazele serioase ale creșterii și dezvoltării țării: e legitim să ne dorim să fim ”€œprosperi și cinstiti”, a scris premierul.

Soluția propusă de Victor Ponta are în vederea o clasă mijlocie mereu mai puternică prin ridicarea oamenilor din sărăcie.

”E ușor să vii cu idei aparent atrăgătoare gen ”€œstat minimal” sau ”€œlibera initiativa” cum fac PNL-PDL și alți amici ai lor de pe dreapt, dar adevărul e că noi avem nevoie de un stat activ și eficient nu de un stat care să stea cuminte într-un colțisor și să se uite la România așa cum e acum, cu atât de mulți dintre români aflați sub pragul sărăciei”, a subliniat Ponta. 

El a precizat că societatea omenoasă pe care o dorește pentru România trebuie să vizeze, în prmiul rând abandonarea ideii de individualism în favoarea celei de comunitate.

”Ajutorul social nu e ”€œpomana” ci o investiție în viitorul comun, în succesul comunității. Sărăcia a fost demonizată pe nedrept, de parcă oamenii aceia aveau toate oportunitățile de pe lume și le-au dat cu piciorul, nu au fost suficient de a€œliberi”, nu au avut suficientă a€œlibera initiativa”, a transmis premierul Victor Ponta.

În acest context, provocarea stângii este să ofere cât mai multe programe care să învețe oamenii să ”pescuiască, nu doar să ofere pește”, a ținut să puncteze premierul.

Societatea omenoasă, în viziunea lui ponta, include, de asemenea și educația, un factor cheie pentru economia secolului 21.

Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă