20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportSloganul portocaliilor: "Basescu pentru Romania"

Sloganul portocaliilor: „Basescu pentru Romania”

"Basescu pentru Romania" este sloganul cu care seful statului va incerca sa convinga electoratul sa-l voteze pentru un nou mandat la Cotroceni. Presedintele ar urma sa-si depuna maine candidatura la Biroul Electoral Central, in aceeiasi zi cu Mircea Geoana.

Sloganul pe care-l va folosi in campania electorala, presedintele in exercitiu, este "Basescu pentru Romania", au declarat pentru Romania libera, surse democrat-liberale. Potrivit surselor citate, afisele si bannerele imprimate cu acest slogan sunt deja in lucru si ar trebui sa iasa de la tipar sapatamana aceasta, cand se va da startul campaniei pentru prezidenaiale. Democrat-liberalii au afirmat faptul ca sloganul a fost creat de echipa de campanie a presedintelui, care este diferita de cea a PDL. Sloganul va fi insotit pe afise de mesaje electorale adaptate specificului zonei in care este expus. Echipa presedintelui Basescu a fost acuzata recent de cea a candidatului liberal  ca s-ar fi "inspirat" din sloganul lui Crin Antonescu (Romania bunului simt – Antonescu presedinte") in crearea etichetei de campanie.  "Vreau o Romanie a bunului simt" ramane insa propozitia folosita de stafful lui Basescu doar pentru promovarea pe site-ul www.basescu.ro a ideii de referendum pentru Parlamentul unicameral, dupa cum a afirmat ulterior chiar Traian Basescu intr-o interventie televizata.

PDL si-a dublat norma de semnaturi
Presedintele Traian Basescu ar urma sa-si depuna maine candidatura la BEC, in aceeiasi zi in care este anuntat si contracandidatul de la PSD, Mircea Geoana. Democrat-liberalii si-au propus sa stranga 2 milioane de semnaturi pentru candidatul sustinut de ei, insa centralizarea va fi facuta astazi dupa amiaza, intrucat filialele au termen pana la ora 17:00 sa trimita dosarele la Bucuresti. Maine dimineata, Basescu este asteptat la Colegiul Director al PDL, in care se vor discuta strategia si alte chestiuni organizatorice de campanie, mai spun sursele citate. Conform acestora, seful statului nu a confirmat inca prezenta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă