12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportSindicaliştii din Învăţământ: Educaţia este sacrificată

Sindicaliştii din Învăţământ: Educaţia este sacrificată

Sindicaliştii din învăţământ critică iniţiativa Guvernului- plafonarea majorării salariilor pentru profesori şi spun că o asemenea decizie înseamnă că, în prezent, Constituţia nu reprezintă nimic pentru politicieni şi că, încă o dată, educaţia este sacrificată, notează Mediafax.

Ceea ce vrea să facă Guvernul este o lovitură cruntă pentru colegii noştri. Educaţia şi sănătatea au fost cele mai sacrificate”, a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Nu mai trăim într-un stat în care Constituţia să mai reprezinte ceva pentru politicieni“, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei “Spiru Haret”. El  a criticat argumentele premierului Boc legate de practica neunitară în aplicarea sentinţelor judecătoreşti privind salariile cadrelor didactice.

Guvernul va promova în Parlament, posibil prin angajarea răspunderii, un proiect de act normativ care să plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerând că economia nu poate suporta la acest moment o creştere salarială de 50%.

“Astăzi, nu ne permitem să plătim majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Ar fi ideal şi de dorit, dar ar crea riscul compromiterii stabilităţii financiare”, a spus Boc.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă