7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportSimona Halep e în finala turneului Transylvania Open

Simona Halep e în finala turneului Transylvania Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în finala turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o clar pe ucraineanca Marta Kostiuk cu 6-0, 6-1.

Halep (30 ani, 18 WTA) a încheiat conturile în doar 62 de minute şi o va înfrunta în finală pe estoniana Anett Kontaveit.

Meciul cu Kostiuk (19 ani, 55 WTA) a fost unul fără istoric, singurul ghem al ucrainencei fiind obţinut în debutul setului secund.

Kostiuk a cerut un timeout medical în primul set, la 3-0, din cauza unei probleme la coapsa dreaptă.

Simona Halep nu a avut probleme la serviciu

Halep a încheiat cu un procentaj excelent la punctele cu primul serviciu, 92%, salvând singura minge de break a ucrainencei. Dominaţia fostului lider mondial s-a văzut şi la numărul total de puncte, Halep adunând de două ori mai multe decât adversara sa (60-31).

Simona Halep a încheiat cu 10 winners, iar Kostiuk cu 11, însă ucraineanca a avut foarte multe erori neforţate, 38-12.

Cele două s-au întâlnit şi la începutul lunii, în turul al doilea la Indian Wells, Halep câştigând cu 7-6 (2), 6-1.

„Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit foarte mult să joc finala aici”, a spus Simona Halep la interviul de pe teren. „Este un turneu acasă, unde îmi doresc întotdeauna să joc bine. Am făcut una dintre cele mai bune partide de tenis ale mele în această săptămână, sunt foarte motivată și abia aștept să joc finala de mâine.”

Kontaveit (25 ani, 14 WTA), care este în cursă pentru calificarea la Turneul Campioanelor, obţinut sâmbătă a noua victorie consecutivă, după ce în weekend-ul trecut a câştigat titlul la Moscova. Estoniana a trecut cu 6-3, 6-2 de suedeza Rebecca Peterson, în prima semifinală.

Halep a învins-o învins-o pe Kontaveit în toate cele trei confruntări anterioare, 6-3, 6-0 în turul al treilea la Miami în 2017, 6-2, 6-4 în sferturi la Roma în 2017 şi 6-1, 6-1 în sferturi la Australian Open în 2020.

Niciuna dintre finaliste nu a pierdut vreun set la Cluj-Napoca.

Pentru Halep aceasta este prima finală din acest an şi a 40-a din carieră (22 de titluri).

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă