27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportSenatul ancheteaza o conspiratie a... norilor de ploaie trimisi de tarile vecine...

Senatul ancheteaza o conspiratie a… norilor de ploaie trimisi de tarile vecine asupra Romaniei

Odihniti probabil dupa ce ard gazul prin Parlament, unii senatori si-au gasit cate ceva de facut in vacanta parlamentara: sa ancheteze traiectoriile norilor. Membrii Comisiei de administratie publica din Camera Superioara au cerut Biroului Permanent infiintarea unei comisii de ancheta „cu privire la o posibila implicare a tehnologiilor umane, din afara tarii, in provocarea fenomenelor meteorologice din lunile iulie-august 2005”. Mai exact alesii sustin ca inundatiile de anul trecut din Moldova ar fi fost provocate artificial de state din jurul nostru prin niste tehnologii avansate care pot schimba traiectoriile norilor. Cine le-a spus aceste lucruri? „Specialistii” lui Flutur, din Departamentul Antigrindina care functioneaza in cadrul Ministerului Agriculturii. Acestia, intr-o intalnire avuta cu membrii Comisiei de administratie publica si-au dat cu parerea ca inundatiile ar fi de fapt o lucratura a vecinilor nostri. Nu au dovezi, nu au argumente, nu au nimic… doar banuieli pe care senatorii le-au luat de bune. „Au aparut o serie de indicii extrem de consistente, in opinia dansilor, care duc la ideea ca fenomenele meteorologice din vara anului trecut, iulie-august, nu au fost doar fenomene naturale, ci, in opinia dansilor, pot fi fenomene meteorologice generate prin interventii tehnologice… Dumnealor ne-au spus foarte clar ca nu pot dovedi, in sensul de probe materiale, dar toate masuratorile pe care le-au facut le consolideaza lor ca ceea ce s-a intamplat nu face parte dintr-un fenomen natural…”, a declarat Dan Carlan, presedintele Comisiei de administratie. Specialistii, citati de Carlan, sustin ca „au asistat la un circuit dirijat al umiditatii din Marea Neagra spre zona Moldovei”. Si cum umiditatea in zona Marii Negre este foarte ridicata, toti norii adusi de aici au fost storsi deasupra Moldovei.
Biroul Permanent al Senatului a fost de acord cu infiintarea comisiei de ancheta, care va fi formata tocmai din senatorii de la administratie publica, care nu au nici un fel de competenta profesionala in domeniu. Dar ce mai conteaza!… Cand vecinii arunca cu nori spre noi, trebuie sa anchetam situatia. In acest sens Carlan a spus ca va cere informatii pe aceasta chestiune de la toate institutiile abilitate ale statului, inclusiv de la serviciile secrete. Raportul comisiei senatoriale trebuie sa fie gata pana la 30 septembrie.
In opinia aceluiasi Carlan „Romania este singura tara din zona care nu a dezvoltat un astfel de sistem”, subliniind ca in timp ce Moldova era sub ape, „peste Prut” fenomenele meteorologice erau absolut normale pentru acea perioada a anului. De aici si suspiciunile.
Mai realist ca niciodata, nea Nicu Vacaroiu nu da doi bani pe ancheta senatorilor si chiar a zambit ironic cand a fost intrebat de problema acestora. „Imi este greu sa cred ca comisia noastra dispune de specialisti in domeniu. Daca vrei sa faci o astfel de actiune, ea este mai larga. Trebuie organizata si cu sprijinul Guvernului, sa aduci si institute de cercetare in domeniu pe care le avem, sa aduci si specialisti”, a zis nea Nicu. El a spus ca inundatiile au fost provocate mai degraba de „defrisarile de paduri care provoaca aluviuni puternice” si de slaba pregatire a specialistilor „plantati” la Directiile Apelor Teritoriale. Cu toate acestea i-a lasat pe stimabilii de la administratie publica sa-si faca de cap si sa ancheteze…

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă