Selecționerul Italiei, de acord cu amânarea EURO 2020

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a afirmat că nu se opune ideii de a amâna până în 2021 Campionatul European de fotbal programat în această vară, din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

16.03.2020 - 10:49

"Dacă nu putem câştiga Campionatul European în această vară, îl vom putea câştiga şi în 2021", a spus Mancini în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune RAI Sport.

"Aşteptăm decizia UEFA, însă mă voi adapta la orice. Pentru moment, prioritatea este aceea de a salva vieţi", a continuat fostul internaţional, care a evoluat în cursul carierei sale la echipele Sampdoria Genova şi Lazio Roma.

"Înainte de toate, toţi trebuie să protejăm sănătatea oamenilor, trebuie să aşteptăm vârful epidemiei, iar atunci când situaţia se va ameliora vom putea începe să discutăm şi să luăm decizii. După ce vom reveni la o viaţă normală, la fotbal, vom fi mai fericiţi, ne vom simţi liberi, ne vom putea întoarce pe stadioane şi ne vom distra. Aceste situaţii dramatice ne pot face mai buni. Sper", a mai spus Roberto Mancini.

Conducerea Uniunii europene de fotbal (UEFA) se va reuni marţi, pentru a discuta eventualitatea unei amânări sau anulări a competiţiilor naţionale, continentale, precum şi a EURO 2020, prevăzut în mod normal în perioada 12 iunie - 12 iulie, în 12 ţări europene, printre care şi România.

Italia urmează să găzduiască partida de deschidere a EURO 2020, la Roma, pe 12 iunie.

Toate evenimentele sportive prevăzute în Italia până la 3 aprilie au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei care s-a soldat până cum cu 1.809 de decese şi peste 24.000 de persoane contaminate în peninsulă.

Italia, cvadruplă campioană mondială, a câştigat o singură dată în istoria sa Campionatul European de fotbal, în 1968.

Comentarii