Șeicii care controlează Manchester City au cumpărat un club din Franța

Societatea din Emiratele Arabe Unite care deţine clubul englez Manchester City, City Football Group (CFG), a cumpărat clubul Troyes din Ligue 2, eşalonul secund din Franţa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2020 - 18:36

City Football Group a devenit acţionar majoritar la Esperance Sportive Troyes Aube Champagne (ESTAC). GFC a cumpărat acţiunile de la fostul proprietar, Daniel Masoni. Omul de afaceri francez Maxime Ray a achiziţionat o participaţie minoritară şi va face parte din conducerea clubului.

CFG deţine acum zece cluburi. În afară de Manchester City şi Troyes, este vorba de New York City (SUA), Girona (Spania), Melbourne City FC (Australia), Yokohama F Marinos (Japonia), Montevideo City Torque (Uruguay), Sichuan Jiuniu FC (China), Mumbai City FC (India) şi Lommel SK (Belgia).

Club înfiinţat în 1986, Troyes a câştigat Cupa Intertoto în 2001 şi a încheiat pe primul loc în divizia a doua în 2015, pentru ca anul următor să revină în Ligue 2. Echipa care joacă meciurile de acasă pe Stade de l'Aube, cu o capacitate de 20.400 de locuri, era pe locul 4 în Ligue 2 când sezonul s-a încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii