21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportȘeful sindicatului lucrătorilor din penitenciare: Avem doar un șef de secție și...

Șeful sindicatului lucrătorilor din penitenciare: Avem doar un șef de secție și un agent, la o secție cu SUTE de deținuți

Liderul Sindicatului Național al angajaților din Administrația Națională a Penitenciarelor, Ștefan Teoroc, a avertizat, joi seară, asupra lipsei de personal din sistemul penitenciar.

„Să nu vă imaginați că avem zeci de oameni în interior, care să se ocupe de deținuți. Avem un șef de secție și un agent, la o secție cu două sute de deținuți, dintre care unii sunt în sistem semideschis”, a declarat liderul sindical la Digi 24.

În toată rețeaua penitenciarelor din România sunt cazați, în acest moment, peste 28.000 de deținuți. „În penitenciare sunt condiții grele, deopotrivă de detenție și de muncă”, a susținut președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare.

Declarațiile acestuia au venit în contextul seriei de proteste ale deținuților din mai multe unități ale ANP. Protestele au început luni seară la Penitenciarul Iași și ulterior s-au extins.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă