12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportŞeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu ambasadorul Bulgariei în România....

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu ambasadorul Bulgariei în România. Cei doi au subliniat importanța organizării celei de-a patra ședințe comune de Guvern

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleșcanu, s-a întânit, marți, pe Todor Ivanov Churov, ambasadorul Republicii Bulgaria la București, în vizită de curtoazie, ocazie cu care cei doi oficiali au subliniat importanța organizării celei de-a patra ședințe comune de guvern.

Cei doi interlocutori au reafirmat angajamentul comun în vederea aprofundării, în continuare, a dialogului politico-diplomatic. (…) De asemenea, a fost menționată importanța reluării dialogului la nivel de miniștri ai afacerilor externe în format trilateral România — Bulgaria — Grecia.

Totodată, menționează MAE, a fost evidențiată necesitatea explorării potențialului semnificativ de cooperare sectorială între România și Bulgaria, prin implementarea și diversificarea proiectelor în domenii variate, ce includ sectorul energetic, transporturile, infrastructura, dezvoltarea regională.

Întrevederea celor doi oficiali a permis abordarea unor teme de interes de pe agenda regională, internațională și de securitate, fiind trecute în revistă interesele comune ale României și Bulgariei, ca state partenere și aliate în NATO, se precizează în comunicatul MAE.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă