Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Schiorul Johannes Duerr, condamnat la 15 luni de închisoare pentru dopaj

Fostul schior austriac Johannes Duerr, care a jucat un rol cheie într-un scandal internaţional de dopaj sanguin, a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare, după ce a pledat vinovat la unele dintre acuzaţii, în cursul procesului său care a avut loc la Innsbruck.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2020 - 10:27

Anul trecut, confesiunea televizată a lui Duerr, care a recunoscut că s-a supus dopajului sanguin în Germania, a dus la raiduri ale poliţiei la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Seefeld (Austria), precum şi în Germania, în luna februarie.

Chiar dacă Duerr fusese deja depistat dopat, cu ocazia JO 2014 de la Soci, el nu a renunţat la această practică pe durata suspendării sale, după cum a recunoscut în faţa justiţiei.

Schiorul austriac avea propriul sânge prelevat şi stocat din birourile unui medic german din Erfurt, care s-a aflat în centrul unei reţele internaţional de dopaj, pentru ca Duerr să-l poată utiliza ulterior, în vederea unei posibile reveniri în competiţie.

Fostul sportiv a negat, de pe altă parte, acuzaţia conform căreia a jucat un rol important în furnizarea de noi clienţi medicului german şi, chiar dacă schiorii de fond austrieci Max Hauke şi Dominik Baldauf au mărturisit în faţa justiţiei că acesta le-a făcut legătura cu medicul german, tribunalul a urmat versiunea lui Duerr.

Hauke şi Baldauf se numără printre sportivii care au fost deja condamnaţi pentru dopaj sanguin, în timp ce medicul german a fost plasat în arest provizoriu la Munchen.

"După părerea mea, este imposibil să ajungi în vârf fără dopaj", a declarat Duerr în faţa tribunalului.

Comentarii