29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportSchimbare importantă la Wimbledon din 2022

Schimbare importantă la Wimbledon din 2022

Prima duminică de la Wimbledon este în mod tradițional o zi de odihnă, în care organizatorii turneului lucrează pentru a readuce terenurile într-o stare cât mai bună, pentru ultimele runde, rezultând o așa numită „Manic Monday”, zi de luni care cuprinde întreaga a patra rundă de simplu, atât la masculin, cât și la feminin.

„Din 2022, odată cu celebrarea centenarului existenței arenei centrale, duminica dintre cele două săptămâni ale turneului va deveni o parte componentă a programului, transformând Wimbledon-ul într-un eveniment de 14 zile”, a declarat președintele AELTC, Ian Hewitt.

„Datorită tehnologiei îmbunătățite de întreținere a terenului de iarbă din ultimii cinci ani, avem certitudinea că putem să avem grijă de suprafețe, în special de cea centrală, fără o zi întreagă de odihnă”, a mai spus oficialul britanic.

Duminica dintre săptămâni a fost rareori necesară și a fost ocupată numai atunci când vremea rea a impus-o, mai exact în 1991, 1997, 2004 și 2016.

Wimbledon este singurul dintre cele patru turnee de Grand Slam care include o zi de odihnă la jumătatea competiției.

Turneul din acest an este așteptat cu nerăbdare după ce Wimbledon a fost anulat anul trecut pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial din cauza pandemiei COVID-19.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă