Simona Halep, câștigătoare ka Wimbledon în 2019, FOTO: Facebook

Schimbare importantă la Wimbledon din 2022

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va deveni un turneu de 14 zile încpeând cu din 2022, meciurile urmând să fie disputate și în duminica dintre cele două săptămâni, în mod tradițional o zi liberă, a comunicat marți Clubul de tenis All England Lawn (AELTC), citat de Reuters.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

28.04.2021 - 20:44

Prima duminică de la Wimbledon este în mod tradițional o zi de odihnă, în care organizatorii turneului lucrează pentru a readuce terenurile într-o stare cât mai bună, pentru ultimele runde, rezultând o așa numită „Manic Monday”, zi de luni care cuprinde întreaga a patra rundă de simplu, atât la masculin, cât și la feminin.

"Din 2022, odată cu celebrarea centenarului existenței arenei centrale, duminica dintre cele două săptămâni ale turneului va deveni o parte componentă a programului, transformând Wimbledon-ul într-un eveniment de 14 zile", a declarat președintele AELTC, Ian Hewitt.

"Datorită tehnologiei îmbunătățite de întreținere a terenului de iarbă din ultimii cinci ani, avem certitudinea că putem să avem grijă de suprafețe, în special de cea centrală, fără o zi întreagă de odihnă", a mai spus oficialul britanic.

Duminica dintre săptămâni a fost rareori necesară și a fost ocupată numai atunci când vremea rea a impus-o, mai exact în 1991, 1997, 2004 și 2016.

Wimbledon este singurul dintre cele patru turnee de Grand Slam care include o zi de odihnă la jumătatea competiției.

Turneul din acest an este așteptat cu nerăbdare după ce Wimbledon a fost anulat anul trecut pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial din cauza pandemiei COVID-19.

Comentarii