14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportSCANDAL ÎN PNL. Cherecheş: Nu putem trimite în Parlament oameni care 4...

SCANDAL ÎN PNL. Cherecheş: Nu putem trimite în Parlament oameni care 4 ani nu au făcut nimic

Liberalul Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, a declarat luni că nu pot candida la parlamentare oameni care au fost “turişti”. El a comentat şi candidatura lui Gigi Becali din partea USL, potrivit Realitatea.net.

“Nu putem trimite în Parlamentul României oameni care patru ani de zile au fost parlamentari şi nu au fost decât simpli turişti, nu au făcut nimic pentru Maramureş sau pentru Baia Mare. Nu are acum importanţă numele. E vorba de principiu. E vorba că o organizaţie care a câştigat cu 87%, nu poţi să nu îi ceri părerea atunci când nominalizezi candidat”, a spus Cherecheş.

El speră ca cel puţin o nominalizare a filialei sale să fie acceptată: “M-a deranjat procedura de a nu asculta vocea unei organizaţii. Până la depunerea listelor de candidaţi, sper ca cel puţin o nominalizare a filialei să fie acceptată, noi am votat aceste nominalizări în organizaţie (…) Evaluăm posibilitatea ca cei pe care îi sustine organizatia, dacă nu vor fi acceptaţi, să candideze independenţi, să câştige cu peste 50% şi îi aducem după aceea înapoi în PNL. Dacă pe cei din conducerea partidului nu-i intersează eficienţa electorală, pe noi ne interesează”.

Primarul din Baia Mare a mai precizat că există o nostalgie în rândul liberalilor faţă de perioada Tăriceanu.

“Eu îl laud şi pe domnul Crin Antonescu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, îl laud şi pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Există o nostalgie inclusiv de guvernarea produsă de Tăriceanu, ajutat şi de o dezvoltare economică mai bună decât acum”, a mai spus Cherecheş.

Cherecheş a comentat şi candidatura lui Becali: “Faptul că domnul Becali candidează din partea USL e o decizie a forului central. Asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să fie de acord, dar asta nu înseamnă că nu respect decizia forului central. Cu siguranţă că sunt mii de personalităţi ale partidului care au rămas deoparte. Lucrul acesta deranjează, că aduci oameni din afara partidului”.

Cele mai citite

Ce cred profesorii români că este important pentru elevii lor?

Corectitudinea științifică și actualitatea informațiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al profesorilor atunci când vine vorba despre manualele școlare pentru...

Șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede au fost arestați

Agențiile de aplicare a legii din Austria, Cipru și Cehia au arestat șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede. Europol și Eurojust...

O stradă surpată în Cluj a fost acoperită temporar cu o prelată

Alunecarea de teren, care s-a produs acum aproape două săptămâni, a afectat o lungime de 20-30 de metri a străzii, trăgând la vale o...
Ultima oră
Pe aceeași temă