17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportS-a dezgropat securea razboiului politic in Guvern

S-a dezgropat securea razboiului politic in Guvern

» PDL a lansat candidatii la alegerile europarlamentare aplicandu-le chirurgical lovituri sub centura colegilor din coalitie. PSD a raspuns prin Mircea Geoana.

» Prezenta presedintelui Traian Basescu a fost "surpriza" asteptata de militantii portocalii.

Prezentarea candidatilor PDL la alegerile europarlamentare a fost condimentata cu momente de folclor, baloane si esarfe portocalii. In timp ce scena trepida in ritmurile de muzica populara cantate de Laura Lavric, Maria Carneci, Sofia Vicoveanca si Dumitru Farcas, politicienii democrat-liberali au pastrat o atitudine rezervata. Adriean Videanu era numai un zambet, insa candidatii la europarlamentare Monica Macovei si Cristian Preda au ramas sobri si nu au aplaudat pe ritmurile de muzica populara. Invitatul-surpriza asteptat de toata lumea, presedintele Basescu, a fost primit in picioare de catre delegati cu aplauze si scandari indelungi. "Alegerile pentru Parlamentul European par a fi neglijate de toate partidele, ele aflandu-se deja in campania pentru prezidentiale. Nu stiu de ce se grabesc, castigatorul se stabileste prin voturi, nu in functie de cine intra primul in cursa", a spus seful statului.

 

Basescu le-a transmis membrilor PDL ca au toata responsabilitatea trecerii prin perioada de criza fara derapaje si ca nu trebuie sa se comporte ca un partid aliat la guvernare de responsabilitatea a doua. "Orice guvern, mai ales in an electoral, ar dori sa fie generos cu electoratul. De aceea sunteti cel mai important partid aflat la guvernare: sa va asumati responsabilitatea sa faceti ce trebuie astazi si acum. Iar dumneavoastra nu aveti dreptul nici la comportament de partid de opozitie, nici la comportament de aliat de responsabilitatea a doua", a spus Traian Basescu. "Macar dumneavoastra sa va ocupati de campania pentru Parlamentul European, si nu de campania pentru prezidentiale. Toate la timpul lor. Sunteti singurul partid care nu-si injura presedintele", a afirmat Traian Basescu in aplauzele invitatilor inainte de a pleca din mijlocul democrat-liberalilor. Un militant mai glumet a strigat: "Sa traiasca si doamna Udrea!" in timp ce presedintele parasea sala.

 

Tinta atacurilor au constituit-o in special Mircea Geoana, dar si PSD, partidul aflat in coalitie. Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, a afirmat ca liderul PSD, Mircea Geoana, va "plati pierderea alegerilor prezidentiale", sustinand ca social-democratii il vor rejecta si ca, fara Geoana, coalitia PSD-PDL va rezista. De asemenea, candidatul PDL la alegerile europarlamentare a afirmat ca singurul program electoral al PSD si PNL este "Fara Basescu" si ca PSD se pricepe sa faca dintr-o criza "o criza si mai mare". Ungureanu a explicat ca nu exista variante la PDL. "S-o luam pe rand, nu va tin mult. PSD – program «Fara Basescu», PNL – program «Fara Basescu», PD-L – program cu Romania", a spus Ungureanu. "Asta e diferenta dintre partidele care se ocupa de toti romanii si doua partide care se ocupa de un singur roman. PSD se pricepe sa faca dintr-o criza o criza si mai mare.

 

E partidul care are acum propria criza, iar domnul Geoana e titular. Poate scapa de criza daca se opereaza de Vanghelie", a afirmat Ungureanu, aplaudat frenetic de sala. si consilierul prezidential Cristian Preda, candidat la alegerile europarlamentare, a afirmat despre adversarii politici PSD si PNL ca "fac de ras" Romania in Europa si singura lor arma impotriva PDL o constituie insultele la adresa presedintelui tarii. Elena Udrea l-a atacat direct pe liderul PSD, Mircea Geoana. "Celelalte partide au confundat campaniile. Am vazut candidati care se cred Barack Obama nestiind ca alegerile din SUA s-au terminat, nestiind ca alegerile din decembrie au locul ocupat: presedinte al Romaniei pentru urmatorii cinci ani exista deja, este Traian Basescu."

Liderul PSD, Mircea Geoana, a raspuns pe acelasi ton precizand ca formatiunea politica pe care o conduce isi reproseaza ca in anul 2004 "i-a oferit" posibilitatea lui Traian Basescu sa ajunga seful statului. "In 2009 vom corecta aceasta greseala", a spus Geoana, care a precizat ca a sosit momentul ca PSD sa dea Romaniei un nou proiect politic. "Cei de la PDL si-au lansat candidatii si au facut un fel de pseudolansare pentru viitorul fost presedinte Traian Basescu. Pentru ca este un viitor fost presedinte. Pentru ca proiectul politic pe care l-a reprezentat a ajuns azi la punctul terminus", a spus Geoana. "PSD are vocatie de ctitor al Romaniei moderne. Cei de la dreapta politicii sunt prieteni cu business-ul mare, cu cei cu afaceri mari si cu cei care vor sa scape de criza pe spinarea celor multi", a spus Geoana.

Cele mai citite

“Festival cu droguri”. Un traficant a fost prins după ce a încercat să introducă ciuperici, amfetamină la un festival

Într-o acțiune desfășurată în data de 06.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au efectuat...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă