10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportRusul Daniil Medvedev încă speră să joace la Wimbledon

Rusul Daniil Medvedev încă speră să joace la Wimbledon

Daniil Medvedev, numărul doi mondial, nu și-a pierdut speranța de a participa la Wimbledon luna viitoare, chiar dacă organizatorii turneului au interzis rușilor și bielorușilor să mai joace la turneul de Grand Slam din cauza războiului.

Decizia a fost condamnată rapid de turneele masculin și feminin și de o serie de jucători, Rafael Nadal calificând hotărârea drept “nedreaptă”.

“Am încercat să urmăresc ce se întâmplă pentru că nu am nicio decizie de luat. În acest moment este vorba despre Wimbledon în sine, despre ATP, poate că este implicat și guvernul britanic”, a declarat duminică reporterilor rusul, care va reveni în competiție la Geneva după ce și-a petrecut ultimele șase săptămâni recuperându-se în urma unei operații de hernie.

“Este o situație delicată și, ca în orice situație din viață, dacă întrebi 100 de jucători, fiecare va da o opinie diferită. Când arăți o minge de tenis la 100 de oameni, sunt sigur că unii dintre ei vor spune că este verde și nu galbenă. Eu cred că este galbenă. Dar, dacă cineva îmi spune că este verde, nu voi intra în conflict cu această persoană.”

Medvedev, care a pierdut în finala Australian Open în fața lui Nadal în ianuarie, a ratat începutul sezonului european pe zgură, fiind nevoit să lipsească de la turneele de la Monte Carlo, Madrid și Roma, până când și-a revenit.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a interzis jucătorilor din cele două țări să participe la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la ceea ce Rusia numește o “operațiune militară specială” în Ucraina. Belarus a fost o zonă cheie de pregătire pentru invazie.

AELTC a declarat că a luat această decizie în urma unor discuții cu guvernul britanic.

Campionul US Open, Medvedev, a declarat că a rămas cu speranța că AELTC ar putea reveni asupra deciziei sale.

“Nu știu dacă această decizie este 100% și s-a terminat (pentru mine)”, a spus el. “Dacă voi putea juca, voi fi fericit să joc la Wimbledon. Iubesc acest turneu. Dacă nu pot juca… ei bine, voi încerca să joc alte turnee și să mă pregătesc bine pentru anul viitor, dacă voi avea șansa să joc”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă