32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportRuşanu (PNL): România va fi nevoită să apeleze şi în 2011 la...

Ruşanu (PNL): România va fi nevoită să apeleze şi în 2011 la împrumut pentru a plăti pensiile şi salariile

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a declarat, marţi, că măsurile propuse de Executiv vor determina România să ia un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea plăti pensiile şi salariile.

„Toate măsurile propuse de Guvernul Boc în baza constrângerilor impuse de Fond vor determina România ca şi în 2011, când vom avea o creştere economică de -2, să apeleze la un nou împrumut care va fi utilizat în continuare pentru plata pensiilor şi salariilor. Aceasta este situaţia reală a acordului încheiat de România azi cu FMI”, a afirmat Ruşanu înaintea întâlnirii dintre liderii liberali şi reprezentanţii Fondului, citat de Agerpres.

El a mai spus că măsurile de creştere a TVA şi de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor nu şi-au atins scopul, dimpotrivă, au determinat o sărăcire a populaţiei.

„După mai bine de un an de zile de la semnarea acordului cu FMI şi obţinerea împrumutului, situaţia economică a României este mult mai grea, iar datoria publică a României este dublă astăzi, faţă de 2008. Ca perspectivă pentru luna mai 2011, când expiră acordul cu FMI, în mod cert situaţia economică a României va fi şi mai grea, iar gradul de îndatorare atins de România în perioada 2009-2010 este nemaivăzut până acum în istoria post-decembristă fapt care va grefa asupra generaţiilor viitoare”, a adăugat Dan Radu Ruşanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă