27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportRovana Plumb: Au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene....

Rovana Plumb: Au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene. Va fi adusă în țară o sumă peste 800 de milioane de euro

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat joi, pentru News.ro, că au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene, astfel că vor fi aduşi în ţară peste 800 de milioane de euro.

„Prin acreditarea celor trei autorităţi de management – capacitate administrativă, asistenţă tehnică şi iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii – vor fi aduşi bani în ţară conform alocării acestor trei autorităţi de management în sumă de peste 800 de milioane de euro. Practic, noi avem pregătite declaraţii de cheltuieli care vor fi trimise la Comisie imediat de 121 de milioane de euro, practic dăm drumul la banii europeni în economia românească, dăm drumul la banii europeni către beneficiarii acestor programe”, a explicat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, pentru News.ro,

Rovana Plumb a mai afirmat că, până la finalul lunii iulie, România va definitiva şi acreditările pentru alte patru autorităţi de management.

„Până la sfârşitul lunii vom fi gata cu acreditările şi pentru celelalte patru autorităţi de management, care înseamnă infrastructură mare, adică sectorul de apă, apă uzată şi transporturi, pentru Programul Operaţional Capital Uman, pentru Program Operaţional Regional şi competitivitate”, a mai spus ea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă