21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSportRoşca Stănescu, un nou atac la Băsescu: Să fie atent la conturile...

Roşca Stănescu, un nou atac la Băsescu: Să fie atent la conturile Seychelles

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a continuat, marţi, atacurile la adresa preşedintelui Traian Băsescu, avertizându-l să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles, inclusiv un cont cu depozite de la RCS-RDS.

„Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communications, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS”, a susţinut Sorin Roşca Stănescu, citat de Mediafax.

Senatorul PNL a menţionat că, atunci când se referă la depozitele bancare care ar fi deţinute de Traian Băsescu, se gândeşte nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar şi la depozitele care ar fi deţinute de Elena Udrea în aceeaşi sucursală şi chiar de Marius Daniel Morar.

„Una din plăţile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu”, a susţinut liberalul.

Citeşte şi: Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu

Sorin Roşca Stănescu a mai arătat că îi aduce lui Traian Băsescu nu numai „acuzaţii de complicitate la acte şi fapte de o gravitate exceptională legate de afacerea Roşia Montană” şi că „în calitate de principal beneficiar al activităţii comunităţilor serviciilor secrete desfăşurate cu mari eforturi şi pe bani publici, a ştiut, a tolerat şi a protejat toate faptele ilegale care, până în prezent, au fost devoalate Comisiei Roşia Montană”, dar şi acuzaţia că „el însuşi se află în spatele unora dintre operaţiunile ilegale”.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Soluţia în acest proces urmează să o dea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2. Instanţa nu a stabilit, deocamdată, când va fi primul termen din dosar.

 

Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă