14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportRoşca Stănescu, un nou atac la Băsescu: Să fie atent la conturile...

Roşca Stănescu, un nou atac la Băsescu: Să fie atent la conturile Seychelles

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a continuat, marţi, atacurile la adresa preşedintelui Traian Băsescu, avertizându-l să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles, inclusiv un cont cu depozite de la RCS-RDS.

“Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communications, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS”, a susţinut Sorin Roşca Stănescu, citat de Mediafax.

Senatorul PNL a menţionat că, atunci când se referă la depozitele bancare care ar fi deţinute de Traian Băsescu, se gândeşte nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar şi la depozitele care ar fi deţinute de Elena Udrea în aceeaşi sucursală şi chiar de Marius Daniel Morar.

“Una din plăţile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu”, a susţinut liberalul.

Citeşte şi: Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu

Sorin Roşca Stănescu a mai arătat că îi aduce lui Traian Băsescu nu numai “acuzaţii de complicitate la acte şi fapte de o gravitate exceptională legate de afacerea Roşia Montană” şi că “în calitate de principal beneficiar al activităţii comunităţilor serviciilor secrete desfăşurate cu mari eforturi şi pe bani publici, a ştiut, a tolerat şi a protejat toate faptele ilegale care, până în prezent, au fost devoalate Comisiei Roşia Montană”, dar şi acuzaţia că “el însuşi se află în spatele unora dintre operaţiunile ilegale”.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Soluţia în acest proces urmează să o dea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2. Instanţa nu a stabilit, deocamdată, când va fi primul termen din dosar.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă