12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia, aur şi argint la Mondialele de MMA

România, aur şi argint la Mondialele de MMA

Conform unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, România a câştigat în premieră o medalie de aur, prin Raluca Dinescu (C.S. AGON), şi o medalie de argint prin Daniela Bulgaru (CS Amato Budokan).

În primul tur, Raluca Dinescu a trecut de sportiva Akshata Subhash din India, iar în semifinale de rusoaica Svetlana Kotova. În finala cu Oksana Paşkova din Ukraina, sportiva română s-a impus la decizie după 3 reprize foarte strânse. Raluca Dinescu este cea mai titrată sportivă din MMA-ul autohton, având în palmares 2 medalii de argint la Campionatele Europene şi una de bronz la Mondiale.

La rândul el, Daniela Bulgaru a avut trei meciuri câştigate, două dintre ele prin TKO, dar a obţinut doar argintul fiind oprită în finală de americanca LaNeisha Vinson.

George Stanciu, coordonatorul lotului naţional de MMA al României, a declarat: “Ceea ce este demn de luat ca exemplu de la Raluca, dincolo de cariera sportivă, este faptul că ea îmbină cu succes munca de corporatist cu cea a sportului de performanţă. Dorinţa de a câştiga această medalie s-a văzut la antrenamente, fiind în sală de două ori pe zi, înainte şi după programul de lucru. Asta înseamnă determinare”.

România a participat cu 5 sportivi la Campionatele Mondiale din Bahrain, lotul fiind alcătuit de către Federaţia Română de Kempo.

La ediţia 2018 a Campionatelor Mondiale de MMA, desfăşurate în perioada perioada 12-17 noiembrie, au participat 372 de sportivi din 51 de ţări. Numărul mare de participanţi a fost posibil în urma unui acord de fuziune a celor mai mari două foruri internaţionale, IMMAF (International Mixt Martial Arts Federation) şi WMMAA (World Mixt Martial Arts Association). Cele două entităţi au început procesul de fuziune încă de anul trecut, la propunerea GAIFS şi are ca scop intrarea în agenda olimpică începând cu 2028.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă