România a învins Rusia la preliminariile CE de handbal feminin

Echipa națională de handbal feminin a câștigat la Cluj meciul cu Rusia, scor 26-25, și mai are de îndeplinit doar o formalitate pentru calificarea la Campionatul European. Pentru "tricolore" au mai rămas două meciuri de jucat în grupă, cu echipe mai slabe, Austria și Portugalia.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

25.03.2018 - 20:38

”Tricolorele” au făcut un meci senzațional în fața a 8.000 de spectatori, la Cluj. Au revenit când erau conduse cu trei goluri diferență și au ținut cu dinții de un succes uriaș, care le trimite la Euro 2018.

Ce meci au putut urmări cei aproape 8.000 de spectatori care au umplu Polivalenta din Ardeal, stabilind un record de audiență la o partidă de handbal!

"Omul negru" pentru Rusia
Denisa Dedu a făcut un nou meci mare, așa cum s-a întâmplat și la Europeanul din 2016, din Suedia, când România a învins Rusia 22-17. Portarul de la Siofok a zburat din bară în bară în prima repriză, exasperându-l pe Trefilov pe margine.

Tehnicianul rus a reușit să o scoată complet din joc pe Cristina Neagu, marcată de Polina Kuznețova. Și în lipsa vedetei României, rolul la finalizare a revenit interului dreapta Ana Maria Dragut. Zălăoanca și-a reglat greu tirul, dar a catapultat apoi mingea în poarta apărată excelent de Trosova.

Și Laura Chiper a arătat că Ambros Martin a făcut o prostie când a lăsat-o acasă, la Mondialul din 2017. "Stânga" extremei brașovene a trimis de patru ori mingea în poartă, în prima repriză. Era sărbătoare la Cluj, la 15-12 pentru "tricolore" la pauză.

Magica Eliza
Trefilov a țipat la jucătoarele sale de a răgușit în vestiar, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Kuznețova, Dmitrieva, Makeeva și celelalte au ieșit mai hotărâte de la cabine. În primele 13 minute, Rusia a întors scorul de la 12-15 la 19-16! Și se făcuse liniște în sală.

Neagu nu și-a găsit strălucirea nici în partea a doua, Crina Pintea a obosit și ea să se lupte cu câte două-trei adversare care-i săreau în sptae? Cine să sune revenirea?

A făcut-o centrul Eliza Buceschi care a readus aminte de cea mai bună perioadă a ei. Jucătoarea de la Corona a luat practic meciul pe cont propriu, și a marcat de patru ori consecutiv pentru România. Atmosfera s-a animat din nou. Speranțele au renăscut. Ambros Martin a retrimis forțe proaspete de pe bancă. Raluca Băcăoanu, Cristina Florică, Laura Popa, Mădălina Zamfirescu. Apărarea a arătat foarte bine și România s-a desprins la 25-23 și 26-24.

La 26-25, Laura Chiper a ratat singură pe semicerc, jucându-se cu inimile suporterilor, dar trebuia să o remarce încă o dată pe Eliza Buceschi, MVP-ul partidei, care a recuperat ultima minge a rusoiacelor, exact când acestea căutau egalul.

 
Victorie! 26-25 și România e în proporție de 99 la sută calificată la Europene. Acum miza rămâne doar primul loc în grupă, care aduce statutul de cap de serie la tragerea la sorți a grupelor din Franța. 

Comentarii